Newsbit

Apple Pay BTC

Amerikaanse supermarktketen accepteert nu Bitcoin-betalingen

Apple Pay BTC

De Mid-Atlantische supermarktgigant Sheetz zal Bitcoin (BTC)– en andere cryptobetalingen via zijn verkooppunten gaan accepteren.


Sheetz gaat crypto-betalingen implementeren

De acceptatie van cryptobetalingen in de detailhandel in de Verenigde Staten blijft groeien nu Sheetz plannen aankondigt om het gebruik van virtuele valuta in zijn verkooppunten in heel Amerika mogelijk te maken.

In een aankondiging die donderdag werd gepubliceerd, kondigde de supermarktketen zijn samenwerking aan met digitale betalingsprovider Flexa om klanten in staat te stellen voor producten en diensten te betalen met cryptocurrencies. Als onderdeel van de aankondiging onthulde Sheetz dat de cryptobetalingsoptie zowel voor artikelen in de winkel als voor benzinepompen was. Sheetz bezit meer dan 600 verkooppunten in Pennsylvania, Ohio, Maryland, Virginia, North Carolina en West Virginia.

Crypto’s die door de supermarktketen worden geaccepteerd, zijn onder andere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Dogecoin (DOGE). De overstap naar de acceptatie van cryptobetalingen van het bedrijf is ook een verlengstuk van de zakelijke relatie met NCR.

Naast het mogelijk maken van Bitcoin- en cryptobetalingen, is Sheetz ook van plan om klanten in staat te stellen hun voor Flexa geschikte betalingsapps te koppelen aan het loyaliteitsbeloningsprogramma van het bedrijf.Crypto ziet inderdaad een aanzienlijke acceptatie in de arena van kortingen en loyaliteitsbeloningen. Hierbij worden digitale valuta’s gezien als geschikt voor het belonen van klanten.


Crypto-acceptatie groeit

De aankondiging van Sheetz voegt nu supermarkten toe aan de groeiende lijst van bedrijven die cryptobetalingen accepteren in de Verenigde Staten. In maart debuteerde het luxe hotelmerk The Kessler Collection crypto- en stablecoin-betalingsopties voor gasten.

De acceptatie van cryptobetalingen door de detailhandel is de laatste tijd in opkomst. Betalingsgigant PayPal betreedde in 2020 de cryptoruimte. In maart begon het bedrijf Amerikaanse klanten toe te staan met Bitcoin te betalen voor online winkelen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top