Amerikanen kopen Bitcoin met corona stimulans cheques

Gegevens suggereren dat een deel van de Amerikaanse bevolking hun coronavirus-stimulus-cheques besteedt aan het kopen van Bitcoins en andere cryptocurrencies.


Een opvallende stijging

Een grafiek gepubliceerd door de Brian Armstrong, de CEO van de Amerikaanse crypto exchange Coinbase, suggereert dat een deel van de Amerikaanse bevolking hun coronavirus-stimulus-cheques gebruikt om cryptocurrency tokens te kopen.

Een tweet, gepubliceerd door Armstrong op 17 april, laat zien dat het percentage stortingen en aankopen ter waarde van $1.200, wat de exacte waarde van het geld is wat ze ontvangen, vier keer hoger ligt dan normaal. Hoewel de tweet dit niet expliciet vermeldt, is de kans groot dat deze gegevens komen van crypto exchange Coinbase.


Stimulus cheques laten Bitcoin prijs stijgen

De stijging van de stortingen met het exacte bedrag van 1.200 stortingen valt samen met het feit dat Amerikaanse inwoners de stimulans cheques begonnen te ontvangen. Hierdoor lijkt het bijna zeker dat deze cheques voor de enorme stijging zorgen.

De stimulans cheques zijn bedoeld om de economische tegenspoed te verlichten die wordt ondervonden door veel Amerikanen die hun baan hebben verloren of een veel lager inkomen hebben te midden van de pandemie.

Heel veel horeca, bioscopen en andere bedrijven, met name klantgerichte sociale bedrijven, zijn wereldwijd gesloten om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Deze sluitingen hebben veel inwoners zonder inkomstenbron achtergelaten.

Zoals de Washington Post onlangs meldde, hebben zelfs Amerikanen met een laag inkomen die geen belastingaangifte indienen het recht om het pakket te ontvangen. Daarnaast hebben ouders recht op $500 extra per kind. De vraag naar de stimulus cheques is zo groot dat de servers van sommige banken de aanvraag niet konden beheren.

Wayne Chen, de CEO van Interlapse en oprichter van het virtuele valutaplatform Coincurve, vertelde onlangs al dat het stimuleringspakket de Bitcoin koers kan laten stijgen. Vandaag lijkt het er inderdaad op dat dit een positieve impact heeft.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken