Nieuws, Trending

Amerikanen kunnen Bitcoins kopen bij supermarkt


Amerikanen die nieuwsgierig zijn naar Bitcoin kunnen spoedig Bitcoins kopen tijdens het boodschappen doen.


Amerikanen kunnen Bitcoins kopen bij supermarkt

Bitcoin automaten bedrijf Coinme werkt samen met Coinstar om Bitcoin aankopen toe te staan via Coinstar kiosken in een aantal Amerikaanse staten.

In het begin kunnen alleen klanten in Safeway winkels in de staten Californië, Texas en Washington Bitcoins kopen via de kiosk. Echter, er zijn plannen om dit aanbod flink uit te breiden naar andere staten en andere retailers.

De mede oprichter van Coinme, genaamd Neil Bergquist, zegt dat de nieuwe samenwerking ervoor zorgt dat consumenten “een makkelijke manier bied om Bitcoins te kopen, terwijl ze door hun dagelijks leven heen lopen.”Hij voegt hieraan toe dat de Bitcoin automaten ervoor zorgen dat ieddereen deel kan nemen aan de nieuwe dynamische economie.

Coinstar CEO, Jim Gaherity, vertelt dat het gebruikersgemak een belangrijke service is waar mensen op wachten: “Coinstar is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde te bieden aan onze klanten wanneer zij onze kiosken bezoeken. Dankzij het innovatieve leveringsmechanisme van Coinme en het flexibele platform van Coinstar kunnen consumenten eenvoudig Bitcoin kopen met contant geld.”


Echte munten worden niet geaccepteerd

Coinstar kiosken zijn vooral bekend voor het omzetten van munten naar biljetten, munten naar Amazon cadeaukaarten. Coins to cash wordt het ook wel genoemd. Hoewel Coinstar hier bekend om staat, kunnen munten (nog) niet gebruikt worden voor Bitcoin transacties.

De kiosken accepteren alleen Amerikaanse dollarbiljetten met een limiet van $2500 dollar. Als iemand een Bitcoin wilt kopen, moet de gebruiker haar telefoonnummer invoeren in de kiosk en vervolgens de bankbiljetten in de machine stoppen. Als je hebt betaald ontvang je een code die je kunt gebruiken om Bitcoins te kopen via een online Coinme account.