Crash
Beurs

Amsterdamse AEX in het rood, terwijl Bitcoin groen kleurt

Het verval van de Amsterdamse AEX krijgt vandaag een vervolg. Nadat de beursindex met de 25 grootste bedrijven van Nederland afgelopen vrijdag nog een all-time high bereikte, staat de koers vandaag ongeveer 3,41 procent lager. Opvallend is dat de AEX, samen met vrijwel alle andere aandelenbeurzen in het rood staat, terwijl Bitcoin een gigantische plus noteert.

Wat is er aan de hand op de markten vandaag?

Gezonde correctie voor de AEX?

Je zou kunnen stellen dat er sprake is van een gezonde correctie voor de AEX koers. Op basis van de grafiek van de afgelopen maanden zou het overdreven zijn om te stellen dat de bullmarkt voorbij is voor de AEX.

AEX koers. Bron: Tradingview

Tijdens een bullrun is het heel normaal voor een financiële asset om soms even op adem te komen. Na flinke stijgingen zijn er namelijk ook investeerders die hun winsten pakken, hetzelfde zien we continu gebeuren met Bitcoin.

Over de afgelopen zes maanden is de AEX met bijna 20 procent gestegen, terwijl er vanaf het begin van 2024 een stijging van ongeveer 9 procent op de borden staat in Amsterdam.

Dat zijn voor AEX-begrippen meer dan prima rendementen, waardoor een voorzichtige daling, die natuurlijk ook het gevolg is van de hardnekkige inflatie en het conflict in het Midden-Oosten, helemaal niet onbegrijpelijk is.

Opvallende divergentie met Bitcoin

Dat neemt niet weg dat het opvallend is om te zien dat de AEX koers en die van Bitcoin momenteel redelijk sterk in de tegenovergestelde richting bewegen.

AEX (blauw) versus Bitcoin (oranje). Bron: Tradingview

Sinds bekend werd dat het conflict in het Midden-Oosten wat lijkt af te koelen, is de Bitcoin koers als een raket omhoog geschoten, terwijl de AEX nog wat achterblijft en zelfs in het rood staat voor vandaag.

Al heeft Bitcoin vandaag natuurlijk ook de vierjaarlijkse halving op het programma staan. Het kan zijn dat investeerders daar nu aan worden herinnerd op alle nieuwsplatforms en om die reden massaal instappen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?