Crypto Crash
Bitcoin

Crypto-analist waarschuwt: ‘Bitcoin toont meerdere bearish signalen’

De populaire analist die erin slaagde om de uitbraak van 2023 te voorspellen, dan gaat het natuurlijk over DonAlt, waarschuwt nu dat de Bitcoin koers “meerdere bearish signalen” afgeeft. DonaAlt stelt dat Bitcoin enigszins vermoeid oogt en dat we moeten oppassen voor verdere dalingen.

Tot nu toe vallen de dalingen echter alles mee en weet Bitcoin zich redelijk stabiel te houden. Op dit moment klokt de koers binnen op 68.350 dollar.

Koersdump Bitcoin baart DonAlt zorgen

Bitcoin leek de afgelopen weken te klimmen zonder dat we ooit nog een koersdip zouden zien. Iedere voorzichtige daling werd meteen opgekocht en de hype rondom de Spot Bitcoin ETFs werd enorm.

Nu zien we echter de eerste “serieuze” daling en dat baart DonAlt meteen zorgen.

“Sinds de ETF-kandelaar hadden we slechts consolidatie gevolgd door een stijging, daarna consolidatie en weer een stijging, stijging, stijging. Dit is de eerste keer waar dat niet gebeurde en we een dump kregen.

Wat dat betreft is dit een beetje een verandering van karakter”, aldus DonAlt.

Verder geeft de tophandelaar aan dat hij zich zorgen maakt over de marktstructuur van Bitcoin op de lagere tijdsframes. Op de vieruur-grafiek lijken handelaren de stijgingen van Bitcoin te gebruiken om hun stacks te dumpen op de kopers.

De Bitcoin bears zijn favoriet

Alles bij elkaar ziet DonAlt een situatie die ervoor zorgt dat hij de bears als favoriet bestempeld op dit moment.

“Het komt erop neer dat je deze dieptepunten ziet voor de koers. De koers schiet omlaag en stuitert vervolgens omhoog. Op dat moment denken mensen dat de dalingen voorbij zijn. ‘Nu gaan we gewoon weer omhoog’, om vervolgens weer te dumpen.

Dit gebeurt keer op keer en dat is niet noodzakelijkerwijs een slecht tegen. Het is een teken van okay, er zijn eindelijk wat verkopers. Het hoeft niet te betekenen dat de prijzen lager gaan, maar het is de eerste keer dat het gebeurt in deze rally. Het is niet per definitie een slecht teken.

Het is gewoon de eerste keer dat we dit zien sinds de ETF-lanceringen. Verder zijn er zorgen op de lagere tijdsframes en de hogere tijdsframes. Alles bij elkaar zorgt dat voor de mogelijkheid om dit ding eindelijk gewoon te shorten”, aldus DonAlt.

Die hiermee dus eigenlijk zegt dat hij short zit op Bitcoin, althans zo lijkt het als iemand zegt “om dit ding eindelijk gewoon te shorten.”

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017