Bitcoin analyse
Bitcoin

Crypto analist: ‘Bitcoin klaar voor prijsstijging naar $76.000’

De populaire analist Kevin Svenson constateert dat Bitcoin momenteel in een goede positie zit voor een bullish omkering. Op de lagere tijdsframes ziet Svenson een patroon dat weleens heel goed kan uitpakken voor de digitale munt.

Bullish over de vieruursgrafiek

Kevin Svenson ziet op de vieruursgrafiek van Bitcoin een bullish ontwikkeling. “Bitcoin zit in een positie om potentieel, op de vieruursgrafiek, een hoger dieptepunt neer te zetten op 64.800 dollar, wat een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon oplevert.

Dat is een indicatie dat het momentum omkeert en er op de kortere termijn sprake is van een trendomkering”, aldus Svenson.

Technische analisten zien een omgekeerd hoofd-en-schouders patroon als een signaal voor een omkering van de algemene trend. Zou dat betekenen dat Bitcoin vanaf hier de weg omhoog weer kan vervolgen?

Vandaag is de Bitcoin koers in ieder geval goed begonnen. Op het moment van schrijven mogen we weer een koers van ~67.000 dollar verwelkomen. Dat is de afgelopen dagen weleens anders geweest. Na het bereiken van de all-time high op 73.800 dollar, schoot de Bitcoin koers zelfs terug naar 61.000 dollar.

Rally naar 76.000 dollar

Nu Bitcoin de diagonale weerstand succesvol heeft getest als steunpunt, voorspelt Svenson een rally boven de 76.000 dollar. Hij merkt ook op dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD), een momentum-indicator, een bullish signaal geeft.

“Bitcoin zag een bullish dagelijkse sluiting. We zijn boven de trendlijn gesloten. Ook het MACD-histogram toont dat het positieve momentum terugkeert”, aldus Svenson.

Kunnen we ons nu opmaken voor een expeditie naar nieuwe all-time highs? Svenson riep eerder dat Bitcoin middenin een parabolische stijging richting de 90.000 dollar zit.

Hij vertelde ook dat de volatiliteit van Bitcoin waarschijnlijk explodeert zodra het dit koersniveau bereikt. Dat brengt Bitcoin immers in de buurt van de 100.000 dollar, wat een gigantische psychologische grens vormt.

Denk jij dat Bitcoin in 2024 nog het niveau van 100.000 dollar per munt zou kunnen aantikken?

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 6 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin is klaar voor het vervolgen van zijn bullmarkt in H2 2024
Bitcoin spiegelt extreem bullish scenario
Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten