gouden bitcoin
Bitcoin

Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”

De Bitcoin koers dook gisteren onder de 60.000 dollar en is inmiddels weer opgeklommen tot het niveau van 61.639 dollar. Volgens Joel kruger van LMAX Group zijn we echter nog niet veilig.

“De laatste data van de blockchain laat zien dat vooral grote investeerders niet instappen tijdens deze dip. Dat suggereert dat we nog meer zwakte of consolidatie zullen zien voordat Bitcoin klaar is om verder te stijgen”, aldus Joel Kruger.

Dagelijkse grafiek van Bitcoin. Bron: Tradingview

$59.000 is cruciaal voor Bitcoin

In het gevecht tegen de bears is het niveau van 59.000 dollar cruciaal volgens Kruger. Dat is namelijk het gebied waar Bitcoin in maart tweemaal omhoog is gesprongen.

“Als Bitcoin zich boven dit niveau kan handhaven, dan kan het de directe focus houden op de volgende push naar een vers koersrecord en richting de 100.000 dollar.

Als we meer neerwaartse koersdruk zien en het niveau van 59.000 dollar verliezen, dan zou dat het korte-termijn bullish vooruitzicht uitstellen en de deur openen voor een meer betekenisvolle correctie naar het gebied van 45.000 tot 50.000 dollar”, zo gaat de analist van LMAX Group verder.

Vooralsnog lijkt Bitcoin erin te slagen om boven de 59.000 dollar te blijven, maar we zijn helaas nog niet veilig. Daarvoor moeten we echt nog een paar procent omhoog en laten zien dat de correctie voorbij is.

Veel steun onder de $60.000

In de orderboeken van Binance lijkt op dit moment in ieder geval veel steun te liggen voor de Bitcoin koers onder het niveau van 60.000 dollar.

BTC/USD orderboek van Binance. Bron: Bitcoinity

Het aantal kooporders op dit niveau ligt veel hoger dan het aantal verkooporders. Ergens is dat logisch, omdat mensen na de all-time high van bijvoorbeeld 14 maart natuurlijk niet graag Bitcoin verkoopt onder de 60.000 dollar.

De psychologische waarde van Bitcoin neemt door dit soort ontwikkelingen ook toe.

Wel is duidelijk dat de markt door een fase van afkoeling gaat, nadat de eerste maanden van 2024 gekenmerkt werden door continue stijgingen.

Heel even leek er geen einde te komen aan die stijgingen, maar nu is duidelijk dat we echt in een mindere fase zitten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?