Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Analist: Bitcoin kan stijgen tot $17.000 zodra cruciaal niveau verbroken wordt

Analisten merken op dat BTC zich positioneert om op korte termijn aanzienlijke winsten te behalen. Deze winsten zouden de Bitcoin prijs op korte termijn kunnen doen stijgen tot $17.000.


Geen duidelijke trend aanwezig in de gehele cryptomarkt

Bitcoin beweegt nu al een tijdje horizontaal. Dit heeft ertoe geleid dat de munt zich nu in een relatief breed handelsbereik bevindt tussen de $11.200 en $12.200.

De Bitcoin koers maakte de afgelopen week dus geen grote move. Ethereum daarentegen wist wel uit zijn handelsbereik te breken. Dit laat zien dat er op de korte termijn geen duidelijke trend zichtbaar is. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd voordat Bitcoin uit zijn huidige handelsbereik breekt en richting geeft aan de hele markt. Een analist merkte op dat een uitbraak zal zorgen voor een prijsstijging tot $17.000.


Bitcoin worstelt met breken van $12.000

Op dit moment ligt de Bitcoin prijs rond de $11.850. De afgelopen daling naar $11.200 resulteerde in een scherpe instroom van koopdruk die de prijs weer deed stijgen naar het huidige niveau.

Analisten houden nu nauwlettend in de gaten hoe BTC blijft reageren op $12.000 grens. De volgende keer dat Bitcoin deze psychologische grens doorbreekt zou het namelijk een grote opwaartse trend kunnen veroorzaken.


Tot welke hoogte kan BTC de komende maanden stijgen?

Een analist legt uit dat in een optimistisch scenario de prijs van BTC zou kunnen oplopen tot $17.000.

Dat gezegd hebbende, merkte hij ook op dat er een aantal hindernissen op de weg staan. Zo noemt hij het prijsniveau van $13.000 als de eerste weerstandsregio. Hij schrijft:

“Gezien de betekenis van het $12k niveau, lijkt het erop dat de grafiek hieronder een zeer waarschijnlijk scenario wordt. Een duidelijke break en flip van dit niveau zal ervoor zorgen dat de prijs stijgt naar $13k en mogelijk tot $15-17K.”

Bitcoin scenario – Bron: TradingView
 

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten