Newsbit

Bitcoin crash

Analist: “Bitcoin prijs kan mogelijk dalen tot $46k”

Bitcoin crash

Een samenvloeiing van technische indicatoren toont aan dat de Bitcoin prijs mogelijk kan dalen tot richting de $46.000.


“Kans op grotere Bitcoin correctie is groot”

Marktanalist Jonny Moe vertelt dat de Bitcoin koers zomaar zou kunnen dalen tot het boven genoemde niveau, aangezien de prijs is gedaald tot onder de prijsbodems van twee klassieke technische patronen. Dit zijn namelijk het Double Top-patroon en een Descending Triangle-patroon.

Achteraf gezien bevestigde Bitcoin een Double Top-patroon nadat het twee opeenvolgende keren een high had bereikt met een gematigde daling tussen de twee pieken in. De daling onder het niveau van de dubbele top van de neckline wees op een grotere koersval. Zeker nu de prijs tot onder de $52.000 ondersteuning is gezakt is de kans op een verdere correctie groot. Volgens Jonny Moe kan de Bitcoin prijs zelfs dalen tot richting de $46.000.


Een cruciaal niveau

Volgens Vince Price bevindt Bitcoin zich op dit moment in een cruciale fase. Hij vertelt dat er een falling wedge-patroon is ontstaan wat mogelijk een bullish ommekeer betekent. Wel zou Bitcoin dan ondersteuning moeten vinden tussen de $50.000 en $51.000. Vanuit hier zou de koers vervolgens omhoog moeten bouncen. Als dit gebeurd lijkt een verdere correctie afgewend.

“Bitcoin is niet volledig bearish. Het zal belangrijk zijn hoe BTC de lagere ondersteuningen benadert en of er een mogelijke bounce plaatsvindt. Wanneer de kracht sterk genoeg is, kan dit leiden tot verdere stabilisatie en ook tot een mogelijke prijsstijging. “

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top