Bitcoin

Analist Deutsche Bank: Bitcoin zal heel volatiel zijn, maar is hier om te blijven

Marion Laboure, een analist bij de onderzoeksafdeling van Deutsche Bank, zei dat ze zich kan voorstellen dat Bitcoin (BTC) in de toekomst de rol van digitaal goud op zich neemt: eeuwenlang blijvend en grotendeels niet gecontroleerd door de overheid.


Mogelijk uitgroeien tot het digitale goud van 21e eeuw

In een update op de website van Deutsche Bank over “what’s next” voor de grootste bankinstelling van Duitsland, gaf Laboure aan dat ze “mogelijk Bitcoin kan zien uitgroeien tot het digitale goud van de 21e eeuw”. Wel waarschuwde ze beleggers voor de volatiliteit van de crypto-activa. Volgens de analist worden de meeste Bitcoin aankopen gedaan voor investeringen en speculatie, in plaats van munten te houden voor een ruilmiddel. Laboure zegt het volgende:

Slechts een paar extra grote aankopen of marktuittredingen kunnen het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk beïnvloeden. Bitcoin is te volatiel om vandaag een betrouwbare opslagplaats van waarde te zijn. En ik verwacht dat het in de nabije toekomst ultra-volatiel zal blijven.

Bezorgd over regulering

Hiernaast sprak de analiste van de Deutsche Bank haar bezorgdheid uit over het gebrek aan regulering van cryptocurrencies. Hier werd ook hun potentiële impact op het milieu nog eens benoemd. Ze liet doorschemeren dat Bitcoin waarschijnlijk de dominante digitale activa in de cryptoruimte zal blijven. Ethereum (ETH) heeft misschien meer use cases in gedecentraliseerde financiën en met de opkomst van non-fungibele token. Maar Bitcoin geniet nog steeds van zijn ‘first-mover advantage’. De Deutsche Bank zegt hierover het volgende:

“Als Bitcoin soms ‘digitaal goud’ wordt genoemd, dan zou Ethereum het ‘digitale zilver’ zijn.”

Analisten van Deutsche Bank hebben Bitcoin eerder omschreven als een cryptocurrency “te belangrijk om te negeren”. Ze suggereerden dat de prijs van het crypto-activa waarschijnlijk zou stijgen met extra vermogensbeheerders en bedrijven die de markt betreden. In 2019 voorspelde de financiële instelling dat digitale valuta’s fiat zouden vervangen tegen 2030.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?