Bitcoin, btc
Bitcoin

Analist duikt in Bitcoin-dominantie en ziet gouden kans voor altcoins

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe keek gisteren naar de ontwikkeling van de dominantie van Bitcoin en ziet een daarin een gouden kans voor altcoins. “De Bitcoin dominantie blijft stijgen. Tot op heden is deze pre-halving rally ijzersterk. De vraag is of we voor de halving gaan pieken? Als dat zo is, dan zou dat een positief signaal zijn voor altcoins.

Wat willen we zien? We willen ze zien stijgen ten opzichte van Bitcoin”, aldus Michaël van de Poppe.

Van de Poppe voorspelde de daling

Opvallend genoeg wist Van de Poppe de koersdaling van Bitcoin op het juiste moment te voorspellen. “Bitcoin blijft het momentum doorzetten en de instromen blijven enorm positief. Persoonlijk zou ik graag enige ‘consolidatie’ zien en gegeven het overstrekte technische plaatje verwacht ik dat we die krijgen”, aldus Van de Poppe.

Nou die consolidatie is gearriveerd. Bitcoin klokt op het moment van schrijven binnen op 68.350 dollar en staat met ongeveer 7 procent in het rood vandaag.

Daarmee zitten we gelukkig nog lang niet in de buurt van de koersen die Van de Poppe nu voorspelt voor Bitcoin. Hij ziet de Bitcoin koers tijdens deze consolidatie terugzakken naar 52.000 of zelfs 45.000 dollar.

Gouden kans voor altcoins

Volgens Van de Poppe kan een correctie van Bitcoin “goud” zijn voor altcoins.

Nu lijkt de correctie begonnen, maar echt goud voor altcoins is dat nog niet. Alleen Solana lijkt een beetje van de ellende te profiteren. De rest staat gewoon stevig in het rood.

Over de gehele week gemeten doet ook BNB het goed met een stijging van 23,38 procent. Bitcoin doet het wat dat betreft ook niet eens zo slecht met een stijging van 1,35 procent over de afgelopen week.

Zodoende moeten we nog maar zien of de koers van 52.000 dollar die Van de Poppe voorspelt realistisch is voor Bitcoin. Dat lijkt op dit moment ver weg, maar Bitcoin heeft heftigere correcties doorgemaakt in zijn bestaan.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten