Ethereum ETHER
Ethereum

Crypto-analist voorspelt: Ethereum koers zal dalen tot onder $3000

Nog meer dan Bitcoin staat de Ethereum koers op dit moment onder druk. Over de afgelopen week daalde Ethereum met 7,8 procent en staat er een koers van 3.319 dollar op de borden. Volgens de analisten van BeInCrypto blijft het daar niet bij en kan de nummer twee van de markt nog tot onder de 3.000 dollar zakken.

Correctie aanstaande voor Ethereum?

Recent kwam Ethereum op het punt dat 96 procent van alle munten op een virtuele winst staan. “Dergelijke situaties wijzen meestal richting een top voor de markt. Een top voor de markt refereert naar het punt waarop een asset aan een neerwaartse trend begint. Het betekent een piek in het optimisme van investeerders en gaat meestal vooraf aan een correctie of daling.

Dit is bevestigd als meer dan 95 procent van de supply op een virtuele winst staat”, aldus de analisten van BeInCrypto.

Op basis daarvan komt het nieuwsplatform tot de conclusie dat een verdere daling van Ethereum “heel waarschijnlijk” is.

Aantal Ethereum op de beurzen. Bron: Santiment

Dat Ethereum momenteel in een zwakkere periode zit, zien we ook aan het aantal Ethers bij de beurzen. Dat getal stijgt de afgelopen maanden weer. Door verkopende investeerders kwam er de afgelopen periode 2,31 miljoen Ethereum ter waarde van ruim 7 miljoen dollar op de beurzen terecht.

De onderbouwing voor een Ethereum koers van $3.000

Met de Ethereum koers van 3.300 dollar die we nu zien is het de steun van het 50-daagse en 100-daagse exponentiële bewegende gemiddelde al kwijt. Ook de steunlijn op 3.336 dollar is hiermee verloren gegaan.

Dat maakt Ethereum volgens de analisten van BeInCrypto kwetsbaar voor verdere dalingen. Als we op deze manier doorgaan, dan is een Ethereum koers van minder dan 3.000 dollar een kwestie van tijd, zo stellen zij.

Bron: BeInCrypto

Als het echter lukt om op te leven vanaf de huidige koers van 3.300 dollar, dan kan dat een teken van herstel zijn of in ieder geval een vertraging van de dalingen opleveren.

Dat zou Ethereum ook de kans geven om de 3.336 te herpakken en deze bearish-these van BeInCrypto te weerleggen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving