Ethereum

Analist: Ethereum prijs kan snel tot boven $200 stijgen

Bitcoin is opnieuw vastgelopen. In het weekend heeft de BTC koers zich niet erg ‘spannend’ gedragen. Hierdoor blijft de prijs rond de $9.300 dollar hangen. Kopers en verkopers lijken de koers in evenwicht te houden. Altcoins daarentegen kenden een zeer sterk weekend. Ethereum steeg naar $190 dollar en de XRP prijs passeerde de $0,25.

Terwijl de meeste ogen op Bitcoin gericht zijn, beginnen steeds meer analisten zich positief uit te laten over ETH. En als Ethereum stijgt dan is dat een goed teken voor bijna alle altcoins.

 

Ethereum bull-markt komt eraan

De crypto analist met de naam ‘Crypto Einstein‘ vertelde dat het een goed teken was dat Ethereum de afgelopen week boven de $168 afsloot. Hier ligt namelijk een belangrijk niveau volgens hem. Ook vertelde hij dat ETH 6 opeenvolgende weken groene cijfers heeft behaald. Dit is voor het eerst sinds de rally van 2017. “Hierdoor ben ik geneigd om te geloven dat er een nieuwe Ethereum bull-markt aankomt.”

   

Ook vermogensanalist ‘Josh Olszewicz’, is zeer positief over de grootste altcoin. Hij gaf onlangs een samenvatting van de technische factoren en gaf aan dat de Ethereum prijs snel met honderd procent zou kunnen stijgen.

“ETH bevindt zich momenteel in het midden van het vormen van een Adam & Eva-bodem op de weekgrafiek. Mocht de bodem volledig uitspelen, dan zou de prijs kunnen stijgen tot tussen de $444 en de $555 dollar”, suggereert Olszewicz.

Ook het volume is in overeenstemming met dit positieve sentiment. De analist voegt eraan toe dat ‘een hooivork’ die hij op de kaart van Ethereum tekende suggereert dat de munt eind juli of eind september naar het bovengenoemd niveau zou gaan stijgen. Hij vertelt:

“Ethereum toont het potentieel om een end-to-end Ichimoku Cloud-overstap te maken van $ 200 naar $ 750, een beweging die Bitcoin deed van 2015 tot 2017.”

 

Bitcoin koers kan stijgen naar $11.700

Maar niet alleen Ethereum staat er goed voor. Top analisten zijn ook optimistisch over de Bitcoin. Zo vertelde trader ‘Chonis’ zaterdag dat de Bitcoin prijs mogelijk snel tot boven de $11.000 dollar zou kunnen stijgen. Misschien wel tot de $11.700 dollar. Dit niveau berekent hij aan de hand van de ‘Bollinger Band’.

Als dit inderdaad klopt zou het betekenen dat de BTC koers een stijging van 25 procent tegemoet gaat.