Bitcoin crash
Bitcoin

Analist is pessimistisch over Bitcoin tot september of oktober

De populaire analist Benjamin Cowen zegt dat we de komende maanden niet zoveel van Bitcoin moeten verwachten. In een nieuwe video-update op YouTube vertelt de analist dat Bitcoin waarschijnlijk tot september of oktober in een neerwaartse trend blijft steken.

Pessimistisch over Bitcoin

Op basis van de grafiek van 2019 is Benjamin Cowen pessimistisch over de Bitcoin koers. Volgens de analist duurde het destijds 202 dagen voordat Bitcoin wist te herstellen van een vergelijkbare neerwaartse trend.

Dat patroon kan zich volgens de analist weleens herhalen. “Als je kijkt naar de tijdsrange van de grafiek, dan duurt het (los van de pandemie) 202 dagen voordat Bitcoin wist te herstellen. Dat is behoorlijk lang”, aldus Benjamin Cowen.

Hij constateert dat Bitcoin nu al 114 dagen in een neerwaartse trend zit, wat betekent dat de uitbraak nog ongeveer 90 dagen op zich zou laten wachten. Dat zou betekenen dat we ergens in oktober weer gaan stijgen met de digitale munt.

Al ziet Cowen ook wel kansen voor een ander scenario.

Een herhaling van zetten?

Het is altijd aantrekkelijk om naar de geschiedenis te kijken, zodat we een verhaal kunnen verzinnen rondom het koersverloop van Bitcoin of andere financiële assets.

Weet echter dat het onmogelijk is om op basis van de koersgeschiedenis exacte voorspellingen te doen voor de toekomst. Zo zijn de omstandigheden nu natuurlijk compleet anders dan in 2019.

Destijds hadden we nog altijd de extreem lage rentes, die de markt stimuleerden, terwijl er nu een relatief hoge rente van 5,5% op de borden staat en we al maanden wachten op de eerste renteverlaging van de Federal Reserve.

Die lijkt in september te komen, maar dat hangt af van de verdere ontwikkeling van de inflatie in de Verenigde Staten. Als die nu echt onderweg is naar de gewenste 2,0% kunnen we vanaf september 2024 verlichting verwachten met betrekking tot de rentes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren