bitcoin etf
Bitcoin

Analist legt uit hoe Bitcoin ETF nog DEZE WEEK kan lanceren

De cryptomarkt maakt momenteel een gigantisch sterke periode door, wat vooral komt door het enthousiasme over de komst van een Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten en sinds afgelopen week ook een Spot Ethereum ETF. Als de Spot Bitcoin ETF op de markt komt in Amerika, dan zou dat de industrie kunnen transformeren.

Om die reden wordt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) scherp in de gaten gehouden. Volgens één analist kan de Spot Bitcoin ETF weleens HEEL ERG dichtbij zijn momenteel.

‘We zijn klaar voor de hoofdact’

Grayscale CEO Michael Sonnenshein laat de hoofden van Bitcoiners in ieder geval op hol slaan op Twitter met zijn nieuwe publicatie. “We hebben 10 jaar gerepeteerd. We zijn klaar voor de hoofdact”, aldus de CEO van Grayscale.

Mocht je het niet weten, Grayscale is de partij die het grootste Bitcoin-fonds ter wereld (GBTC) beheert. Zij proberen hun fonds al jaren om te toveren in een Spot Bitcoin ETF en niet lang geleden wonnen ze een belangrijke rechtszaak van de SEC.

Met dit bericht lijkt Sonnenshein te suggereren dat de komst van de Spot Bitcoin ETF een kwestie van tijd is.

Voor het eerst heeft de SEC de kans om alle Spot Bitcoin ETFs tegelijkertijd toe te laten. Om die reden kan de Spot Bitcoin ETF deze week weleens goedgekeurd worden volgens Nate Gerace, de president van de ETF Store.

Waarom wil de SEC alle ETFs op hetzelfde moment goedkeuren?

Omdat ze niemand een voorsprong willen geven en één partij de onbetwiste koning van de markt maken. Dat zou natuurlijk een beetje oneerlijk zijn en daar is een toezichthouder niet voor.

Toch nog even geduld?

James Seyffart, een ETF-expert van Bloomberg, denkt dat we nog IETS langer geduld moeten hebben. Ook als we deze week de goedkeuring krijgen, dan kan het volgens hem nog dagen, weken of zelfs maanden duren voordat ze daadwerkelijk op de markt komen.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat het op dit moment praktisch onvoorspelbaar is op welk moment ze precies komen.

Dat neemt niet weg dat de grootste experts van de markt ondertussen bijna in termen van zekerheid spreken over de komst van de Spot Bitcoin ETF. Het lijkt op dit moment alleen nog een kwestie van WANNEER en geen kwestie van OF te zijn.

Op het moment van schrijven is het enthousiasme weer een beetje gaan liggen en hebben de bulls wat moeite om door te drukken. De Bitcoin koers komt momenteel binnen op 36.473 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%