Solana, SOL pb
Solana

Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen

Het netwerk van Solana ligt op koers om Ethereum in te halen. Niet op het gebied van market cap, maar met de transactiekosten die het dagelijks ophaalt. Volgens Dan Smith van Blockworks kan dit binnen één week gebeuren en dat zou een gigantische stap voorwaarts zijn in de concurrentiestrijd van Solana tegen Ethereum.

Gigantische mijlpaal voor Solana

“Solana gaat Ethereum inhalen op het gebied van transactiekosten + MEV deze maand, misschien zelfs deze week.”

Dat waren de woorden van Dan Smith op Twitter over deze bijzondere ontwikkeling in de zogenaamde “smart contract oorlog” die deze platforms met elkaar uitvechten.

MEV staat voor Maximal Extractable Value en refereert naar de winsten die te behalen zijn door arbitragehandel op de protocollen. MEV meet als het ware de maximale waarde die één gebruiker of groepen van gebruikers uit de blockchain kunnen halen.

Deze week nadert de “totale economische waarde”, zoals Dan Smith deze optelsom noemt, van Solana die van Ethereum. Op dit moment gaat het om 3,1 miljoen dollar voor Ethereum versus de 2,8 miljoen dollar van Solana.

De dagelijkse transactiekosten op Solana liggen nog wel wat verder verwijderd van die van Ethereum (1,49 miljoen dollar versus 2,75 miljoen dollar).

Kan Solana de “Ethereum killer” zijn?

Het netwerk van Solana lanceerde in maart 2020 met de belofte van 50.000 transacties per seconde. Daarmee zou het de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum in één klap oplossen.

Waar Ethereum dat momenteel probeert te doen via zogenaamde Layer-2 oplossingen, kan het bij Solana in theorie op het hoofdnetwerk.

Dat gaat natuurlijk ten koste van een stukje decentralisatie, maar dat is niet voor iedere gebruiker belangrijk en daar zet Solana op in.

Vooralsnog profiteert Solana ook extreem van de hype rondom memecoins, die het fantastisch doen op de blockchain en veel mensen naar het project trekken. Wat denk jij? Kan Solana op termijn Ethereum inhalen? Ook op het gebied van market cap?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist voorspelt: Solana is klaar voor een gigantische prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten