XRP, Ripple
Ripple

Analist voorspelt dat XRP doorbreekt naar prijzen tussen $5 en $8

JD, een prominente analist, heeft een aanzienlijk koersdoel voor XRP vastgesteld, op voorwaarde dat het met succes uit een symmetrisch driehoekspatroon breekt. Hij vertelt dat de XRP koers kan stijgen naar $5 tot $8 voor XRP bij een geslaagde uitbraak.

Ontstaan van de symmetrische driehoek

De symmetrische driehoek in de koerspatronen van XRP begon vorm aan te nemen toen de munt vanaf januari 2018 terugviel van zijn historische hoogtepunt. Dit werd visueel weergegeven door een neerwaartse trendlijn, die fungeerde als weerstand. In tegenstelling tot wat JD’s eerdere analyse suggereerde over een achtjarig patroon, blijkt uit een nauwkeurige inspectie dat dit patroon zich daadwerkelijk over een termijn van vijf jaar heeft ontwikkeld.

Consolidatie binnen de trendlijnen

In maart 2020 werd de symmetrische driehoek volledig geconsolideerd toen er een opwaartse trendlijn ontstond die de basis vormde voor ondersteuning. Sindsdien is XRP binnen deze twee grenzen gebleven, waarbij de onderste trendlijn als steun heeft gediend voor de prijsdalingen en de bovenste lijn als een barrière voor prijsstijgingen.

Convergentie van trendlijnen

Als we de trendlijnen verder observeren, zien we dat ze langzaam naar elkaar toe zijn bewogen. Dit patroon duidt op de vorming van hogere dieptepunten en lagere pieken, een teken dat de markt consolidatie ervaart en mogelijk opbouwt voor een significante beweging.

Pogingen tot doorbraak

Er hebben zich verschillende pogingen voorgedaan waarbij XRP probeerde door de bovenste weerstandstrendlijn te breken. Een memorabel moment was in april 2021, toen XRP een aanzienlijke waardestijging tot $1,9669 noteerde. Ondanks deze opwaartse beweging, weerstond de trendlijn een volledige doorbraak.

Recent marktgedrag

In juni 2022 werd XRP’s veerkracht op de proef gesteld met een prijsdaling naar $0,2870, waarmee de stevigheid van de onderste trendlijn werd uitgedaagd. Desalniettemin toonde de munt weerstand en herstelde zich. Een latere test in juli van hetzelfde jaar zag een opwaartse beweging tot $0,93 in een poging de weerstandstrendlijn te doorbreken. Toch bleef de bovenste trendlijn onoverwinnelijk, waardoor een verdere opwaartse beweging werd verhinderd.

Deze technische analyse benadrukt de cruciale zones van weerstand en steun die XRP moet overwinnen of behouden om een significante koersverandering te bewerkstelligen.

Zal XRP $8 bereiken?

Crypto analist JD is dus zeer positief. De basis voor JD’s vertrouwen is gelegd door de recente prestaties van XRP, waarbij de munt begin vorige maand de lagere trendlijn heeft getest. Indien XRP doorbreekt, identificeert JD een specifiek ‘groen vakje’ als het koersdoel, liggend tussen $5 en $8. Het bereiken van deze doelzone zou XRP niet alleen naar een aanzienlijk hoger niveau tillen, maar zou ook kunnen resulteren in een nieuw historisch hoogtepunt.

Op dit cruciale tijdstip staat XRP op de drempel om een langdurige symmetrische driehoekspatroon van vijf jaar te doorbreken. Volgens de analyses van JD kan dit leiden tot een indrukwekkend koersdoel van $8 indien de uitbraak plaatsvindt.

Een vergelijkbare positieve marktvisie werd onlangs gedeeld door een andere analist, die een nog ambitieuzer koersdoel van $8 tot $13 stelde voor de volgende opwaartse marktperiode. JD’s voorspelling van een stijging naar $8 kan worden gezien als een conservatieve voorbode van deze grotere voorspelling. Met deze inzichten kan XRP als een mogelijke sleutelmunt gezien worden om in de komende weken nauwlettend te volgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers