Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Analist voorspelt enorme daling Ethereum ten opzichte van Bitcoin

De populaire pseudonieme analist DonAlt voorspelt dat Ethereum terrein zal verliezen ten opzichte van Bitcoin. Volgens de analist is dat nodig voor Ethereum om de uiteindelijke bodem van deze cyclus te bereiken. Vandaag doet Ethereum het met een plus van 0,81 procent overigens iets beter dan de 0,56 procent van Bitcoin.

Ethereum accelereert omlaag

Het is volgens DonAlt een goede zaak dat Ethereum momenteel omlaag accelereert ten opzichte van Bitcoin. “Over het algemeen accelereert Ethereum ten opzichte van Bitcoin omlaag nu, zoals het in de afgelopen weken ook deed, wat volgens mij goed is. In ieder geval is dat beter dan het langzame bloeden wat we eerder zagen”, aldus DonAlt.

“Hoe meer dit accelereert, hoe dichter we bij een bodem zijn”, zo gaat de analist verder. Dat laatste moet natuurlijk nog maar blijken.

Uiteindelijk moeten er wel kopers komen en Ethereum heeft zich nog niet echt bewezen aan het grote publiek. Waar Bitcoin een store of value is, moet de echte toepassing voor Ethereum nog komen.

We hebben natuurlijk non-fungible tokens (NFTs) gezien en decentrale financiële applicaties (DeFi), maar van een echte doorbraak kunnen we nog niet spreken. DeFi wordt bijvoorbeeld vooral gebruikt om altcoins tegen elkaar te verhandelen.

Wanneer koopt DonAlt Ethereum?

DonAlt is van plan om Ethereum te kopen op het moment dat de tokenhouders van het project capituleren. Hiervan spreken we in de financiële wereld als de prijzen dusdanig zakken, dat veel mensen in een soort paniek besluiten te verkopen; waardoor je nog één laatste crash krijgt.

De capitulatie.

Daar zit DonAlt dus op te wachten. “Als dit begint te capituleren en we domme prijzen voorbij zien komen stap ik in. Dat zou voor mij rond de 0,047 Bitcoin (1.232 dollar) zijn of iets dergelijks. Dat is waar het dom begint te worden en daar zou ik klaar zijn, ook al is het narratief dat niet”, aldus DonAlt.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum ten opzichte van Bitcoin voor 0,06022 Bitcoin en draagt het project een waarde van 1.578 dollar per token. Een correctie naar de door DonAlt aangestipte koers zou een daling van 21 procent betekenen voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Crypto analist voorspelt Ethereum koers van 3.400 dollar
Societe Generale geeft zijn eerste obligatie uit op Ethereum
Ethereum koers van 2.515 dollar in aantocht?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%