ethereum
Ethereum

Analist voorspelt: Ethereum ETF kan koers naar $28.000 brengen

Ethereum (ETH) staat mogelijk op het punt om goedkeuring te krijgen voor een Spot Exchange Traded Fund (ETF), een ontwikkeling die de munt een aanzienlijke koersstijging kan bezorgen. De grootste vermogensbeheerder ter wereld, BlackRock, heeft de aanvraag voor dit ETF bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend.

Een cryptoanalist voorspelt dat de goedkeuring van deze aanvraag de koers van Ethereum aanzienlijk zou kunnen doen stijgen, met een potentieel om boven de $28.000 uit te komen. Deze voorspelling is gebaseerd op de verwachting dat de goedkeuring van een Ethereum ETF door een grote speler als BlackRock een substantiële toename van de interesse en investeringen in Ethereum teweeg zou brengen.

Ethereum koers stijgt sterk in de laatste maanden

De koers van Ethereum heeft een sterke periode doorgemaakt, met een aanzienlijke stijging in oktober en november. Dit is mede te danken aan het positieve sentiment in de cryptomarkt en de hoop van beleggers op toekomstige groei door meerdere aanvragen voor Bitcoin Spot ETF’s door bedrijven als Grayscale en Fidelity. BlackRock heeft ook een aanvraag ingediend voor een Ethereum ETF, wat zou kunnen leiden tot de eerste Ethereum Spot ETF in de VS.

Vanaf begin oktober, toen de koers van Ethereum rond de $1.670 lag, is de prijs gestegen tot bijna $2.160, een toename van bijna 30%. Belangrijk is dat Ethereum hiermee de grens van $2.000 heeft doorbroken, wat wijst op een blijvende sterke vraag naar deze populaire altcoin.

ETH koers 1 dag per candle
ETH koers 1 dag per candle – Bron: TradingVIew

Ethereum prijs kan stijgen naar 28 duizend dollar

Cryptoanalist Austin Arnold gelooft dat de prijs van Ethereum (ETH) nog aanzienlijk kan stijgen, vooral door de invloed van Spot Exchange Traded Funds (ETFs). Deze fondsen hebben het potentieel om veel institutioneel kapitaal aan te trekken.

Traditionele beleggers, die vaak terughoudend zijn om direct in cryptocurrencies te investeren vanwege een gebrek aan technologische ervaring en de waargenomen hoge risico’s, zouden door een ETF toegang krijgen tot de cryptomarkt via een bekend en vertrouwd financieel instrument.

Volgens Arnold kan de instroom van aanzienlijk institutioneel kapitaal via ETFs ervoor zorgen dat de prijs van ETH in de komende bull cycle tot boven de $28.000 kan stijgen, wat meer dan een vertienvoudiging zou zijn van de huidige prijs. Echter, een realistischer scenario volgens de analist zou een stijging naar $10.000 zijn, wat nog steeds een verviervoudiging van de huidige prijs van ETH zou betekenen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
VanEck CEO: grote problemen voor Ethereum in mei
Waarom is de Ethereum koers plotseling met 8% gestegen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging