Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist voorspelt ‘historische uitbraak’ voor de Bitcoin koers

De pseudonieme analist TechDev zegt dat Bitcoin momenteel afkoerst op een “historische” uitbraak. Volgens de analist is er sprake van een gigantische mate van compressie, waardoor het moment van een koersexplosie steeds dichterbij komt.

Meeste compressie in 8 jaar tijd

Op de vijfdaagse grafiek van Bitcoin is er volgens TechDev sprake van de meeste compressie in acht jaar tijd.

Compressie betekent in feite dat de koopactiviteit dichter in de buurt komt van het gewenste prijsniveau van de verkopers, waardoor de range waarin Bitcoin handelt steeds kleiner wordt. TechDev gebruikt verder logaritmische Bollinger Bands om de volatiliteitsgeschiedenis van Bitcoin te kwantificeren.

“Er komt een historische beweging aan. De vijfdaagse compressie van Bitcoin zit op het hoogste niveau in acht jaar tijd”, aldus een duidelijke TechDev.

Een uitbraak zal volgens TechDev tot snelle en scherpe stijgingen leiden voor de Bitcoin koers. Ook wijst hij op de grafiek van Bitcoin versus de M1 geldhoeveelheid, die niet lang geleden een “uitbraak uit de tekstboeken” maakte.

Parabolische stijging voor Bitcoin

Volgens TechDev suggereert de uitbraak dat Bitcoin aan een parabolische stijging kan beginnen en deze cyclus gaat eindigen met een koersexplosie als tijdens de bullmarkten van 2017, 2015 en 2013.

“Dit is belangrijk, omdat Bitcoin alleen koersexplosies zag na een uitbraak ten opzichte van de M1 geldhoeveelheid. Hoe langer de consolidatie, hoe langer de bullrun.

Deze uitbraak volgt op de langste consolidatie ooit. Sterker nog het is een uitbraak uit de tekstboeken na een broadening wedge van vijf jaar. De laatste vijf jaar corrigeerde Bitcoin ten opzichte van de M1 geldhoeveelheid en nu is BTC voor het eerst sinds 2017 impulsief ten opzichte van deze grafiek”, aldus TechDev.

“We hebben nog nooit een Bitcoin uitbraak als deze gezien”, zo sluit de analist zijn verhaal af.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op $69.277 en staat er een stijging van 2,22% op de borden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Presidentskandidaat Kennedy Jr. is groot crypto voorstander
Bitcoin koers nadert $68k voorafgaand aan Trump-toespraak op Bitcoin-conferentie
Altcoins staan voor verdere daling ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli