Nieuws

Analist voorspelt Miljarden inkomsten van Facebook Coin


Facebook’s eigen cryptomunt zou in 2021 mogelijk voor 19 miljard dollar extra aan inkomsten kunnen genereren.


Facebook Coin zorgt voor een extra inkomstenstroom

Ross Sandler, analist bij Barclays, schrijft in een opmerking dat een cryptomunt een nieuwe inkomstenstroom voor Facebook kan creeren. Dat zou de aandelen koers zeker ten goede komen.

Sandler vertelt dat de op crypto gebaseerde inkomstenstroom een optie is die het bedrijf hard nodig heeft. Ook benadrukt de analist dat advertentie vrije inkomstenbronnen goed ontvangen zullen worden door de aandeelhouders van Facebook. De Facebook Coin zou kunnen zorgen voor 19 miljard dollar aan extra inkomsten. Echter, een meer gematigde schatting laat zien dat de munt voor $3 miljard dollar kan zorgen.


Facebook is heel serieus met het ontwikkelen van een eigen cryptocurrency

De analist van Barclays vertelt dat de eerste versie van de Facebook Coin mogelijk een munt is die microbetalingen en binnenlandse peer to peer geld overdachten mogelijk maakt.

Ook beoordeelt hij de impact die de crypto munt zou kunnen maken. Hij vertelt dat de ambities bij Facebook heel groot zijn. Dat is wel te merken aan de leider van het crypto team. Dat is namelijk de voormalig CEO van PayPal. Daarnaast huurt de social media gigant steeds meer werknemers in die werken aan de blockchain.

De New York Times bracht onlangs een artikel uit waarin geschreven wordt dat Facebook hoopt te slagen waar Bitcoin faalde. Dit gebeurd door een zeer geheimzinnig cryptoproject: De Facebook Coin. Volgens de NYT zijn er meer dan 50 nieuwe medewerkers aangenomen om een stablecoin te ontwikkelen waarmee gebruikers kunnen betalen op Whatsapp, Facebook Messenger en Instagram.