Nieuws

Facebook bezig met Geheim Crypto project – Facebook Coin


Facebook is bezig met een zeer geheimzinnig cryptocurrency project, schrijft de New York Times.


Facebook Messenger, Whatsapp en Instagram krijgen cryptomunt

Volgens de NY Times laten meerdere anonieme bronnen weten dat Facebook met een groot cryptocurrency project bezig is. Dit project zal, naar verluidt, cryptocurrency betalingen mogelijk maken in Facebook messenger. Facebook is bezig met het opnieuw indelen van drie belangrijke berichten services apps, namelijk:

  • WhatsApp
  • Facebook Messenger
  • Instagram

Deze apps zullen meer een eenheid moeten vormen zegt The Times. Een crypto token voor deze platformen zullen dus elke maand meer dan 2,7 miljard mensen bereiken.


Wereldwijde message giganten volgen Facebook op de voet

Een door cryptocurrency aangedreven betalingssysteem dat werkt via een berichtensysteem zou een enorme vooruitgang betekenen. Wereldwijde message giganten als Kakao (Korea) en Telegram (Rusland) volgen de ontwikkeling dan ook op de voet.

Volgens de Times lanceerde Facebook haar crypto project kort nadag Telegram bijna $1,7 miljard had opgehaald in twee ICO’s. De coin offerings werden gehouden om een token en blockchainplatform te ontwikkelen genaamd Telegram Open Network (TON).


Facebook Coin: Stablecoin gekoppeld aan drie nationale valuta’s

Drie bronnen vertellen dat Facebook meer dan 50 ontwikkelaars in dienst genomen om haar eigen cryptocurrency te ontwikkelen. Twee andere bronnen vertellen de krant dat het team een eigen kantoor heeft gekregen met aparte key-card toegang. Dit is allemaal om het project zo geheim mogelijk te houden.

Wat opmerkelijk is, is dat vijf bronnen beweren dat ze wel zijn ingelicht over het team. Deze bronnen vertellen dat de munt hoogstwaarschijnlijk een stablecoin zou zijn, gekoppeld aan de waarde van drie verschillende nationale valuta’s.

De NYT vertelt dat Facebook al begonnen is met het aanspreken van verschillende crypto exchanges waar de Facebook-Coin aangeboden moet worden. De techgigant zou dus wel eens voor enorme opschudding kunnen zorgen in de cryptowereld.