Welke altcoin stijgt?
Altcoin

Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins

Altcoins met een market cap van onder de 10 miljard dollar bieden volgens Real Vision analist Jamie Coutts “kansen” aan investeerders. Sinds Bitcoin een nieuwe all-time high bereikte in maart 2024 is het veel altcoins nog niet gelukt om te volgen. Dat is volgens Jamie Coutts een kwestie van tijd.

Vuistslag op de kin voor altcoins

“Kleinere altcoins namen hem op de kin sinds Bitcoin in maart zijn hoogtepunt van het jaar bereikte”, aldus de analist op Twitter.

“Als dit een normale mid-cyclus correctie is die we meemaken, wat ik op dit moment nog als het meest waarschijnlijke scenario zie, dan verwacht ik wat kansen voor middelgrote en kleine altcoins zodra de markt weer op zijn pootjes terechtkomt”, zo gaat hij verder.

Over de afgelopen drie maanden is de 200 equal weight index met 30% gedaald ten opzichte van de market cap index. De equal weight index geeft evenveel gewicht aan iedere munt in de top 200.

Dat betekent dat vooral grote projecten de kar trokken de afgelopen drie maanden. Kleinere munten presteren op dit moment zwakker dan de grote jongens van de markt. Bitcoin en Ethereum daalden bijvoorbeeld maar 11% en 5% over diezelfde periode van drie maanden.

Metaverse onder druk

Met name Metaverse-gerelateerde munten staan onder druk volgens de data die Jamie Coutts presenteert. Zij daalden de afgelopen drie maanden met gemiddeld 44,13%. Zou de markt het vertrouwen verliezen in dit narratief?

The Sandbox en Decentraland, twee relatief grote projecten op dit gebied, daalden allebei met meer dan 15% over de afgelopen week.

Die dalingen komen op een moment dat de institutionele interesse in Bitcoin en Ethereum juist lijkt te groeien.

Er moet de komende maanden echt iets gebeuren voor de kleinere altcoins, anders kan het weleens een hele lastige cyclus voor ze worden. De meeste mensen hadden ondertussen wel een reactie verwacht van de kleinere muntjes, maar die blijft vooralsnog uit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen