Bitcoin stijgt
Altcoin, Bitcoin

Analist verwacht gigantische groei voor Bitcoin en problemen voor altcoins

De populaire, maar pseudonieme analist Credible Crypto voorziet een parabolische stijging voor de Bitcoin koers en denkt dat het niveau van 100.000 dollar een kwestie van tijd is. Veel beleggers zullen daar even niet voor in de stemming zijn, want op dit moment heeft Bitcoin het even heel erg moeilijk.

Over de afgelopen 24 uur daalde de Bitcoin koers met bijna 6 procent naar het huidige niveau van 64.260 dollar.

‘Het is weer tijd voor koning Bitcoin’

“Het is weer tijd voor altcoins om aan de kant te gaan en plaats te maken voor koning Bitcoin. Wie is er klaar om deze parabolische show te laten beginnen?” zo vraagt Credible Crypto zich af.

Het is nog maar de vraag of de voorspellingen van Credible Crypto uitkomen, want hij voorspelde de parabolische stijging op het niveau van 69.000 dollar. Op dat moment dacht hij waarschijnlijk dat de koersdips voorbij zouden zijn.

Dat neemt niet weg dat we alsnog kunnen opstijgen. Op basis van de grafiek van Credible Crypto lijkt hij voor de start van april al een Bitcoin koers van 105.000 dollar te verwachten. Dat lijkt op dit moment wel heel optimistisch, maar het weer kan snel omslaan in de Bitcoin-wereld, dus zegt nooit nooit.

Nog één test van de $63.000

In een volgende analyse lijkt Credible Crypto nog één klapper omlaag naar het niveau van 63.000 dollar te voorspellen; om vervolgens aan de parabolische stijgingen te beginnen. Die tik omlaag hebben we nu gehad, waarna het dus tijd is om te herstellen.

De open-interesse voor derivatencontracten van Bitcoin begon weer op te bouwen. Meestal is dat een signaal dat mensen teveel met geleend geld spelen en dat lever het gevaar voor correcties op.

Zodoende is het geen verrassing dat we nu even wat problemen kennen. Het is heel normaal om tijdens een bullmarkt flinke smakkers te maken voor Bitcoin.

Dat krijg je als mensen met geleend geld alles uit een stijging proberen te persen. Spelen met geleend geld drijft de koers iets verder op dan hij zou moeten stijgen, maar andersom geldt hetzelfde voor de daling die daarop volgt.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?