Crypto crash
Bitcoin

Analist waarschuwt voor agressieve correctie voor Bitcoin

De populaire pseudonieme analist Credible Crypto waarschuwt voor een agressieve correctie van de Bitcoin koers. Credible Crypto denkt dat Bitcoin onderweg is naar een nieuwe all-time high, maar dat we op die weg nog een paar teleurstellingen te verwerken krijgen. In de totale koersgeschiedenis maakte Bitcoin het drie tot vier keer eerder mee dat er een gigantische correctie ontstond voor een parabolische stijging.

Actie en reactie voor Bitcoin

“Voor iedere actie is er een gelijkwaardige en tegengestelde reactie. Dit is ook van toepassing op de markten.

Als je denkt dat we een parabolische rally naar 100.000 dollar of meer krijgen in een relatief kort tijdsbestek, dan moet je accepteren dat er een gelijkwaardige agressieve correctie volgt.

Parabolische stijgingen komen voort uit hebzucht en irrationele uitbundigheid, die samen zorgen voor verwoestende crashes. Ze gaan hand in hand. Je krijgt niet het ene zonder het andere”, aldus Credible Crypto.

Volgens de analist krijgen we echter EERST een nieuwe all-time high, voordat Bitcoin opnieuw in een krater valt.

Bitcoin in de problemen?

Op dit moment staat Bitcoin er even niet zo florisant voor. De Bitcoin koers is de afgelopen 24 uur met een stevige 3 procent gedaald en tikt momenteel binnen op 42.300 dollar.

Zou dit dan een interessant moment zijn om voor de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in te stappen?

Het begint er nu op te lijken dat de markt zich voorsorteert op een zogenaamd “sell-the-news” gebeurtenis voor Bitcoin met betrekking tot de Spot ETFs.

Om die reden zou het zomaar kunnen dat Bitcoin juist een stijging pakt bij de goedkeuring van de Spot ETFs. Maar dit blijft natuurlijk allemaal speculatie. Niemand weet uiteindelijk zeker wat er gaat gebeuren en om die reden is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen en op basis daarvan keuzes te maken voor je portfolio.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging