Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Analist waarschuwt voor gigantische koersdaling Ethereum

Het regent momenteel negatieve analyses over Ethereum, waardoor je bijna zou denken dat de munt op het punt staat om aan een explosieve stijging te beginnen. De populaire analist Nicholas Merten is de volgende die op YouTube vertelt dat Ethereum waarschijnlijk een gigantische koersdaling te wachten staat.

Volgens Merten heeft Ethereum al meer dan een jaar gehad om aan de bovenkant uit een stijgende driehoek te breken.

Ethereum voldoet niet

In zijn nieuwe video roept Merten dat Ethereum niet voldoet. Het lukt de nummer twee van de markt maar niet om overtuigend boven de weerstand van de bullish formatie uit te komen; wat volgens hem suggereert dat Ethereum zwak is en waarschijnlijk op weg is naar veel lagere koersen.

“Ethereum voldoet niet. Het wordt keer op keer neergeschoten rond de koers van 2.000 dollar en dat is voor nu okay. Maar uiteindelijk moet je omhoog uitbreken, anders val je naar beneden en dat voorspelt slecht nieuws. Dat is een gefaald technisch patroon”, aldus Merten.

ETH koers

Als we hier niet snel ondersteuning vinden voor de Ethereum koers, dan is het volgens Merten een kwestie van tijd voordat we terugvallen naar de koers van 1.100 dollar (de vorige steunrange) of terugvallen naar de 890 dollar van juni 2022.

In zijn analyse heeft Merten het zelfs over koersen van 300 tot 500 dollar voor Ethereum. Dat zou helemaal een drama zijn voor de munt.

Meer analisten bearish over Ethereum

Overigens is Nicholas Merten niet de enige analist die bearish is over Ethereum. Ook de populaire Benjamin Cowen deelde eerder dat het volgens hem mogelijk is dat we op termijn een Ethereum koers van 400 dollar zien.

Over het algemeen baseren dit soort analisten zich puur en alleen op de technische analyse. Dat lijkt op dit moment wel heel ver naar het negatieve door te slaan. Vaak ziej dat de markt juist op dat soort momenten aan een omkering begint.

Het is natuurlijk mogelijk dat we nog verder zakken, maar op het moment dat iedereen bearish en negatief is, hebben de meeste mensen al op de verkoopknop gedrukt. Dat zijn vaak de momenten waarop de verkoopdruk juist een beetje weg begint te vallen en de bulls weer wat ruimte krijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Analist voorspelt enorme daling Ethereum ten opzichte van Bitcoin
Vitalik Buterin blijft Ethereum verkopen, meer dalingen op komst?
Adoptie van Ethereum Blijft Achter na Shanghai Upgrade
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen