Crypto analist
Bitcoin

Crypto analist ziet zeldzaam bullish signaal voor Bitcoin

De crypto analist TechDev, die bekendstaat om zijn unieke theorieën over het koersverloop van Bitcoin, zit op de maandgrafiek een zeldzaam bullish signaal voor de koers.

“Het gebeurt niet vaak dat Bitcoin twee achtereenvolgende maanden boven zijn Bollinger Band afsluit. Iedere keer dat het gebeurde verdubbelde de koers binnen 3 maanden voor de volgende rode kandelaar”, aldus de analist.

Als hij gelijk krijgt, dan mogen we momenteel dus heel bullish zijn over de Bitcoin koers.

Wat zijn Bollinger Bands?

Bollinger Bands zijn een stukje gereedschap binnen de technische analyse om het momentum en de volatiliteit van een asset te meten binnen een bepaalde range.

Normaal gesproken corrigeert een financiële asset als het de bovenkant van een Bollinger Band aantikt, maar in het geval van Bitcoin is het momentum dus zo sterk dat we al twee maanden boven de banden afsluiten.

Het zou wel bijzonder zijn als Bitcoin inderdaad weet te verdubbelen vanaf de huidige koers. Dan doorbreken we niet alleen de magische grens van 100.000 dollar, maar handelen we meteen op een koers ongeveer 140.000 dollar.

Dat zijn bedragen die helemaal niemand zich 10 jaar geleden durfde voor te stellen als het om Bitcoin gaat. Wat dat betreft onderging de digitale munt de afgelopen jaren echt een transformatie.

Market cap van 5 biljoen dollar

Niet alleen TechDev is bullish over de Bitcoin koers, ook Ripple CEO Brad Garlinghouse voorziet een grote toekomst voor de industrie. Hij verwacht dat de market cap van de totale industrie richting de 5 biljoen dollar gaat voor het einde van 2024.

“Ik loop al een tijdje mee in deze industrie en ik heb deze trends zien komen en gaan. Ik ben heel optimistisch en denk dat de macro-trends, het grote plaatje en de ETFs voor het eerst echt institutioneel kapitaal richting de industrie drijven”, aldus Garlinghouse.

Een market cap van 5 biljoen dollar zou betekenen dat we ongeveer verdubbelen vanaf de huidige 2,59 biljoen dollar die op de borden staat. Wat dat betreft is Garlinghouse net zo bullish als de eerder besproken TechDev.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017