Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar

Het bearish sentiment voor Ethereum is na de Merge verrassend genoeg alleen maar toegenomen. Je zou verwachten dat de succesvolle transitie naar Proof-of-Stake het project een boost geeft, maar het tegenovergestelde is waar. Op het moment van schrijven bungelt het project boven de 1.300 dollar en ziet het er niet stabiel uit.

Capo maakt zich zorgen

De pseudonieme, maar extreem populaire, handelaar Capo maakt zich zorgen over de komende periode voor Ethereum. Op dit moment heeft de koers een steunpunt bereikt en is een kleine opleving mogelijk. Die opleving moet volgens Capo de neklijn van een zogenaamd Hoofd & Schouders patroon testen. Hierna ziet hij een dump en capitulatie ontstaan die de koers tussen de 850 en 750 dollar moet brengen.

Capo baseert zijn analyse op twee factoren die volgens hem een bearish effect op de Ethereum koers hebben. Als eerste het zogenaamde ‘sell-the-news’ effect van de Merge. In aanloop naar de Merge liep de koers op, om vervolgens bij de ‘bekendmaking van het nieuws’ aan een daling te beginnen. Verder spelen volgens Capo ook de renteverhogingen van de Federal Reserve een grote rol in de zwakte van Ethereum.

Niet iedereen is pessimistisch

In een artikel in TIME komen een paar experts aan het woord die het, in tegenstelling tot Capo, wel zien zitten in Ethereum op dit moment. Meerdere analisten geven in het artikel aan dat zij verwachten dat de koers van Ethereum in 2022 nog richting de huidige all-time high kruipt en in 2023 nieuwe hoogtepunten zal neerzetten.

“Ik geloof dat Ethereum tot 8.000 dollar kan stijgen. Ethereum is de duidelijke leider, maar andere blockchains halen momenteel op een sneller tempo nieuwe gebruikers binnen. Dat komt vooral door de hoge transactiekosten en lage capaciteit van Ethereum”, aldus Ian Balina, de oprichter van Token Metrics.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85