Ethereum koers
Ethereum

Anchorage Digital kondigt Ethereum staking voor institutionele beleggers aan

Anchorage Digital, een crypto-handelsplatform voor institutionele beleggers, kondigt de lancering van Ethereum staking aan.

Hiermee kunnen de rijkste investeerders ter wereld eenvoudig hun Ethereum staken in het nieuwe Ethereum 2.0 en hun vermogen aan het werk zetten.

Het grote geld gaat Ethereum staken

Dit nieuwe product van Anchorage Digital is op zichzelf niet zo bijzonder. Het is bij de grotere beurzen van de wereld immers al mogelijk om Ethereum te staken in het nieuwe platform. De meeste institutionele beleggers zitten echter bij partijen als Anchorage Digital en hadden tot vandaag geen mogelijkheid om hun Ethereum aan het werk te zetten. Daar komt nu dus verandering in met de lancering van Ethereum Staking op Anchorage Digital.

Deze stap van Anchorage Digital kan niet anders dan positief uitpakken voor Ethereum. De meeste institutionele beleggers zijn geen crypto-fanaten. Ze willen wel investeren, maar hebben geen zin om zich te verdiepen in de technologie. Dankzij Anchorage Digital hoeven ze nu niet meer aan het werk met eigen wallets om Ethereum te staken in het nieuwe Proof-of-Stake netwerk.

Op weg naar The Merge

De langverwachte overgang van Ethereum van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake staat voor het einde van 2022 op het programma. Tokenhouders kunnen hun Ethereum nu al in het nieuwe netwerk aan het werk zetten door ze te staken. Daar ontvang je een rendement over in de vorm van Ethereum 2.0, met als enige nadeel dat je pas weer bij je fondsen kunt als het nieuwe Ethereum netwerk online komt.

De hele cryptowereld kijkt reikhalzend uit naar de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake, omdat dit de eerste grote test van het consensus mechanisme is. Er zijn wel Proof-of-Stake blockchains, maar nog geen enkele die ook maar in de buurt komt van de omvang van Ethereum. De meeste Bitcoin maximalisten geloven niet zo in Proof-of-Stake, maar uiteindelijk is er maar één manier om uit te vinden of het werkt of niet.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?