andreessen horowitz
Blockchain

Andreessen Horowitz helpt Elon Musk met Twitter

Binance is niet het enige pro-cryptobedrijf dat Musk helpt om Twitter te verbeteren. Ook venture capital gigant ‘a16z’ heeft zich bij de kudde gevoegd.

Twitter kan wereld impact maken

Het enorme durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz (ook bekend als a16z), steekt een helpende hand toe aan Twitter’s nieuwe baas Elon Musk. Sriram Krishnan, partner bij a16z, deelde zondagmiddag een foto van het kantoor van Twitter in San Francisco met de opmerking dat hij “Elon Musk tijdelijk met Twitter helpt met een aantal andere geweldige mensen.”

Krishnan voegde hieraan toe:

“Ik (en a16z) geloven dat dit een enorm belangrijk bedrijf is, wat een grote impact op de wereld kan hebben en Elon is de persoon om het mogelijk te maken”

Terug bij Twitter

Dit is niet de eerste keer dat Krishnan op het hoofdkantoor van Twitter is. Zoals vermeld op zijn LinkedIn-pagina, werkte hij van 2017 tot 2019 drie jaar bij Twitter. Hier werkte Krishnan aan verschillende consumentenproducten van Twitter. Op zijn profiel staat ook dat hij het aantal Twitter-gebruikers in ongeveer twee jaar tijd met meer dan 20% heeft doen groeien. Vóór Twitter werkte Krishnan bij Snap, Facebook en Microsoft. Het is op dit moment niet helemaal duidelijk aan welke specifieke functies Krishnan werkt.

De interesse van Andreessen Horowitz in Twitter is logisch gezien het platform waarschijnlijk steeds meer Web3 vriendelijk zal worden. In mei had a16z meer dan 7,6 miljard dollar geïnvesteerd in crypto- en blockchain-gerelateerde projecten.

Binance steunt en helpt Elon Musk bij overname Twitter

Crypto-beurs Binance stopte $500 miljoen in Musk’s Twitter-aankoop en vertelde dat het een team aan het creëren is om botactiviteit op Twitter te stoppen. Binance CEO Changpeng Zhao vertelde maandag ook aan CNBC dat hij Musk’s Twitter-overname steunt omdat Musk een “sterke ondernemer” is.

“We willen ervoor zorgen dat crypto een plaats aan de tafel heeft als het gaat om vrijheid van meningsuiting”, zei Zhao, eraan toevoegend dat hij ook wil “helpen om Twitter naar Web3 te brengen wanneer ze er klaar voor zijn.”

Twitter laten draaien op Blockchain-netwerken?

Twitter heeft al een paar crypto-gerelateerde functies gelanceerd. Het voegde Ethereum- en Bitcoin-wallets toe voor de fooifunctie en bracht NFT-verificatie uit voor Twitter Blue-kopers, waardoor profielfoto’s werden omgezet in zeshoekige vormen voor gemengde beoordelingen.
Maar raak nog niet te enthousiast over de mogelijkheid van een volledig Web3-Twitter.

Hoewel Musk aanvankelijk zei dat hij Twitter ooit blockchain-netwerken wilde laten gebruiken, vertelde hij later aan een vertegenwoordiger van FTX-CEO Sam-Bankman Fried via sms dat “Blockchain Twitter niet mogelijk is.”

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins