amerika
Blockchain, Solana

Andreessen Horowitz kondigt nieuw cryptofonds van $4,5 miljard aan

Andreessen Horowitz (a16z), het in Silicon Valley gevestigde durfkapitaalbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het maar liefst $4,5 miljard heeft opgehaald voor een nieuw cryptofonds. Dit is het het vierde en het grootste fonds van het bedrijf tot nu toe.

Nieuwe ontwikkelingen

‘Crypto Fund 4’ verdubbelt de omvang van het vorige cryptofonds van a16z dat in juni vorig jaar werd opgehaald. Dit toont aan dat partners van het bedrijf op zoek zijn naar meer bekendheid met veelbelovende Web3-startups, ondanks de onrust op de cryptomarkt.

“We denken dat we nu het gouden tijdperk van web3 ingaan. Programmeerbare blockchains zijn voldoende geavanceerd en een breed scala aan apps heeft tientallen miljoenen gebruikers bereikt. Wat nog belangrijker is, is dat er het afgelopen jaar een enorme golf van talent is binnengedrongen op web3. Ze zijn briljant en gepassioneerd en willen een beter internet bouwen.” Aldus a16z-partner Chris Dixon.

Van de $4,5 miljard die wordt opgehaald, gaat $1,5 miljard naar startinvesteringen. De rest wordt gereserveerd voor durfinvesteringen, zei a16z.

Volgens Dixon is het bedrijf extra enthousiast over de nieuwste ontwikkelingen in een aantal sectoren. Het gaat om Web3-games, gedecentraliseerde financiën (DeFi), gedecentraliseerde sociale media, zelf-soevereine identiteit, layer-1- en layer-2-infrastructuur, DAO’s en bestuur, NFT-gemeenschappen, privacy, het genereren van inkomsten met creators, regenerative finance (ReFi), nieuwe toepassingen van ZK-proofs, gedecentraliseerde inhoud en vele andere gebieden.

Focus op de top

Het nieuws van a16z komt op een moment dat de bredere cryptomarkt in een neerwaartse spiraal terecht is gekomen na de ineenstorting van de TerraUSD en LUNA.

Desondanks verzekerde Andreessen Horowitz-partner Ariana Simpson investeerders dat het bedrijf vertrouwen heeft in zijn acties. Ze zei het volgende in een interview met CNBC.

“Vaak doen zich de beste kansen voor tijdens bearmarkten. Op dat moment concentreren mensen zich meer op de technologie in plaats van afgeleid te worden door prijsactiviteit op korte termijn. Ook zei ze dat de technische toewijding van het bedrijf ervoor zorgt dat projecten aan de eisen voldoen.”

Hoewel ons investeringstempo hoog was, blijven we echt alleen in de top van de oprichters investeren.

– Aldus Simpson.

De huidige cryptoportfolio van het bedrijf omvat bedrijven als Alchemy, Avalanche, Celo, Dapper Labs, Phantom Wallet, OpenSea, Solana en Yuga Labs.

Eerder deze week investeerde het bedrijf in Flowcarbon. Dit is een op blockchain gebaseerd handelsplatform voor koolstofkrediet dat ook wordt ondersteund door de controversiële WeWork-oprichter Adam Neumann.

Daarnaast kondigde Andreessen Horowitz eerder deze maand de lancering van GAMES FUND ONE aan, dat $600 miljoen zal investeren in de game-industrie.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?