Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Anonymous betaalt Russische troepen $52.000 in Bitcoin voor iedere tank

Het gerucht gaat dat Anonymous, de beroemde hackerorganisatie, Russische soldaten Bitcoin betalingen aanbiedt in ruil voor hun tanks. De hackers willen $52.000 in Bitcoin doneren voor iedere tank.


Bitcoin in ruil voor een tank

Oekraïne probeert de Russische invasie niet alleen te stoppen door wapens en directe confrontaties, maar ook door een digitale aanval. Een paar dagen geleden kondigde Mykhailo Fedorov, de vice-premier van Oekraïne, aan dat de regering een IT-leger zou oprichten. De politicus zei:

“We hebben digitaal talent nodig. Er zullen taken zijn voor iedereen. We zetten de strijd aan het cyberfront voort.”

De internationale hackergroep Anonymous heeft verschillende cyberaanvallen op Rusland uitgevoerd. In slechts twee dagen heeft de organisatie meer dan 300 Russische groepen aangevallen en meer dan 1 miljard roebel, ongeveer $ 10 miljoen, verzameld.


Anonymous vraagt om vrede

Degenen die een tank willen ruilen voor crypto, moeten met een witte vlag zwaaien en het woord “miljoen” gebruiken zodat de hackergroep ze kan herkennen. Anonymous zei:

“Voor de Russische soldaten die bij hun families en kinderen willen wonen en niet willen sterven, de wereldwijde Anonymous-gemeenschap heeft RUB 1.225.043 in Bitcoin ingezameld om u te helpen.”

Eind februari werd door Anonymous de oorlog aan Vladimir Poetin verklaard, via Twitter:

De groep waarschuwde dat de Russische leider te maken zou krijgen met ongekende cyberaanvallen uit alle hoeken van de wereld als hij de invasie van Oekraïne niet zou stoppen. Zoals gisteren gemeld door de twitteraar @NFTshawty, zijn Oekraïense boeren al geïnteresseerd en hebben ze een Russische tank gestolen.


De westerse wereld probeert Poetin te stoppen

Hoewel er geen directe gewapende strijd met de Russische strijdkrachten in Oekraïne werd gevoerd, verklaarden de ‘grote machten’ Rusland een economische oorlog. De Europese Unie heeft een verbod ingesteld op transacties met de Russische centrale bank. Op die manier wil het de valuta banden met West-Europa verbreken.

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft soortgelijke maatregelen ingevoerd. De Britse premier Boris Johnson maakte bekend dat Russische banken worden uitgesloten van het Britse financiële systeem.

De Verenigde Staten hebben zich ook bij deze sancties aangesloten en hebben een tiental grote Russische bedrijven de mogelijkheid ontzegd om fondsen in de Verenigde Staten te verkrijgen. Het gaat onder meer om het energieconcern Gazprom en Sberbank, de grootste financiële instelling van Rusland. Naast deze sancties verklaarde een woordvoerder van de regering Biden:

“Onze strategie is om de Russische economie onderuit te halen zolang president Poetin de invasie van Oekraïne wil voortzetten.”

Deze embargo’s hebben ertoe geleid dat veel Russen zich tot crypto valuta’s hebben gewend. Ondanks talloze verzoeken om dergelijke gebruikers niet langer te bedienen, hebben grote platforms voor digitale munten, waaronder Binance en Kraken, ervoor gekozen dit niet te doen. De crypto exchange Zonda, populair in Polen, heeft gisteren echter de blokkering van gebruikers uit Rusland aangekondigd.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten