Hack

Anonymous hackt Russische tv zenders om oorlog uit te zenden

De hackergroep Anonymous heeft afgelopen zondag de Russische tv-kanalen en streamingsdiensten gehackt om beelden van de oorlog in Oekraïne uit te zenden. De gehackte tv zenders waren: Russia 24, Chanel One en Moscow 24. Ook de streamingsdiensten Wink en Ivi vielen ten prooi aan de hackersgroep.


Oorlogsmisdaden waren live te zien op Russische tv

Anonymous plaatste ook foto’s op Twitter waarop te zien was dat in plaats van reguliere uitzendingen een bericht verscheen waarin stond dat “gewone Russen tegen de oorlog zijn”. Ook riep de groep Russen op zich te verzetten tegen de Russische aanval op Oekraïne.

Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Anonymous verklaart Rusland de oorlog

Anonymous valt Rusland aan sinds de eerste aanval op Oekraïne begon op 24 februari. Zo heeft de hackersgroep dagen lang de officiële website van het Kremlin uit de lucht gehaald. Ook Russische nieuwskanalen die propaganda uitzenden werden gehackt.

Omdat Anonymous niet een echte groep is maar meer een collectief van hackers die over de hele wereld verspreid zitten, is het heel lastig voor Rusland om de aanvallen tegen te gaan. Afgelopen week deed Anonymous een oorlog verklaring tegen Rusland op Twitter. De hackers bundelen al hun krachten in om Oekraïne te helpen.