Bitcoin stijgt
Bitcoin

Anthony Scaramucci: Bitcoin koers naar $100.000 in 2024

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci gelooft dat Bitcoin binnen zes maanden een gigantische nieuwe all-time high op de borden zet. In een nieuw interview met CNBC zegt Scaramucci dat Bitcoin op de korte termijn kan uitbreken naar een koers van 100.000 dollar. Dat lijkt op dit moment onwaarschijnlijk, omdat Bitcoin enkele dagen geleden nog op 53.500 dollar stond.

Tijdelijke correctie voor Bitcoin

De correctie die we momenteel zien voor de Bitcoin koers is volgens Scaramucci van tijdelijke aard. Hiermee doelt hij natuurlijk op de specifieke neerwaartse druk die Bitcoin momenteel ervaart van de verkopen van de Duitse overheid en de miljarden dollars aan Bitcoin van Mt. Gox die binnenkort op de markt komen.

“Wij houden nog steeds van de fundamentele waarden van Bitcoin voor de lange termijn. En ik denk dat we naar 170.000 dollar gaan na de halving, maar ook dat we een koers van 100.000 dollar zien richting het einde van het jaar.

Nu moeten we helaas even door de ellende heen duwen”, aldus Scaramucci.

Hij zegt ook dat Bitcoin kan profiteren als de voormalige gebruikers van het geïmplodeerde FTX hun geld terugkrijgen. In 2022 stortte de beurs van Sam Bankman-Fried in en binnenkort krijgen gebruikers van dat platform ongeveer 14 tot 16 miljard dollar aan cash terug van FTX.

De rol van Bitcoin in de Amerikaanse verkiezingen

Als laatste gaat Scaramucci in op de mogelijke rol van Bitcoin tijdens de Amerikaanse verkiezingen. De rijke investeerder denkt dat Bitcoin weleens heel veel stemmen kan opleveren voor de Republikeinse partij van Donald Trump.

“Laten we zeggen dat er 20 miljoen wallets stemmen in de Verenigde Staten en dat 10% daarvan puur en alleen kijken naar een pro-Bitcoin politicus. Dan heb je dus 2 miljoen potentiële stemmers, die het verschil kunnen maken in een spannende verkiezingsstrijd.

Ik denk dat we duidelijk kunnen concluderen dat Bitcoin een acceptabele lange-termijn asset is in de Verenigde Staten”, aldus een optimistische Scaramucci.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin nog ver weg van de 100.000 dollar die Scaramucci voorspelt. De koers klokt binnen op 58.950 dollar en staat daarmee op een stijging van 3,22% over de afgelopen 24 uur.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen