Exchange Nieuws

Anthony Scaramucci: ‘Ik dacht dat SBF de Mark Zuckerberg van crypto was’

Anthony Scaramucci, de mede-oprichter van SkyBridge Capital, heeft kritiek geleverd op Sam Bankman-Fried (SBF).

De Mark Zuckerberg van Crypto

Deze kritiek leverde hij tijdens een interview in Davos, in Zwitserland. Tijdens dit interview gaf hij aan dat hij SBF in eerste instantie vertrouwde. Dit was echter voor het hele FTX-fiasco en de gevolgen daarvan. Het vertrouwen in SBF is dan ook snel in rook opgegaan. Om iets meer kleur hieraan te geven zei hij het volgende:

Ik dacht eigenlijk dat hij de Mark Zuckerberg van crypto was. Ik wist niet dat hij de Bernie Madoff was. En dat is iets wat ik moet bezitten. En dus bezit ik het.

Scaramucci praat naar eigen zeggen graag over zijn fout in het vertrouwen van SBF. Hij legde hier het volgende over uit: “Ik praat er graag over, want als ik kan voorkomen dat iemand anders zo’n calamiteit krijgt, gewoon door van ons te leren, is dat het me waard.”

Scaramucci werkt momenteel aan het terugvorderen van het aandeel van zijn bedrijf dat FTX verloor. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het belang van 30% dat FTX Ventures heeft verworven ergens in dit jaar zal worden teruggegeven.

Crypto-investering wellicht verassend

Zelf begon Scaramucci via SkyBridge Capital met het markeren van Bitcoin-investeringen in 2020. In 2021 is hij toen begonnen met het kopen van Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Algorand.

Toch kan het als enige verassing komen dat SkyBridge Capital in digitale activa heeft geïnvesteerd. Eerder tweette ze namelijk nog dat Bitcoin of welke andere crypto dan ook hun niets interesseerde. Sinds Scaramucci 10 jaar geleden echter voor het eerst tweette over Bitcoin, is de valuta inmiddels met meer dan 1.000% gestegen.

Fouten toegekend

Toch heeft Scaramucci zijn fouten toegekend. Het kostte hem dan ook enkele jaren en diverse interacties met leiders in de ruimte voordat hij een investering maakte. Hij vertelde dat “Scepticisme meestal voortkomt uit een gebrek aan kennis” en dat “hoe meer huiswerk je doet over de blockchain, hoe meer je begrijpt hoe de blockchain een heel groot deel van onze toekomst gaat uitmaken.”

Inmiddels is hij ook uitgegroeid tot een regelmatige commentator op de crypto-ruimte. Volgens Scaramucci moet de ‘mainstream’ blockchain nog wel echt onder de knie krijgen. Hij verwacht dan ook dat wanneer steeds meer mensen het ‘belang beginnen te begrijpen van transacties met elkaar zonder een derde partij’ de Bitcoin en blockchain-ruimte een vlucht zullen nemen. Hij zei als slot het volgende:

Als je de omvang daarvan begrijpt, zal het een prachtig gelaagd mechanisme zijn dat zal leiden tot grote economische efficiëntie en innovatie. Dus daarom ben ik in de ruimte.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden