Blockchain,

Apotheekketen in Venezuela gaat cryptocurrency-betalingen accepteren

Een apotheekketen in Venezuela accepteert vanaf heden cryptocurrency-betalingen in Dash. De keten heeft dit gedaan via een integratie met het eigen betalingssysteem van Panda Exchange.


Betalingssysteem XpayCash

Betalingen in cryptocurrency worden uitgevoerd aan het crypto-betalingssysteem XpayCash. Met dit betalingssysteem kunnen realtime cryptocurrency-betalingen mogelijk worden gemaakt. In het komende half jaar zal deze betaalmethode worden uitgerold naar 22 verschillende apotheeklocaties.

Gedurende dit halve jaar, zullen er door vertegenwoordigers van Dash trainingen worden gegeven. Dit is onderdeel van de inspanningen die het bedrijf maakt om potentiële cryptocurrency-gebruikers in het land aan boord te krijgen.

Deze inspanningen lijken hun vruchten dan ook af te werpen, want van de bijna 4.900 handelaren die Dash wereldwijd accepteren, zit ongeveer de helft hiervan in Venezuela.


Venezuela omarmt cryptocurrency

In Venezuela wordt cryptocurrency omarmt. Dit vanwege het feit dat er sinds mei een inflatie van 815.000 procent heeft plaatsgevonden. Een jaar eerder was dit percentage nog 1.7 miljoen. Dit biedt dan ook geen vaste waardeopslag voor burgers. Om deze reden stapt een groot gedeelte van de burgers dan ook in cryptocurrency. Deze nieuwe digitale valuta’s zijn namelijk een veel stabielere vorm van waardeopslag voor hen.