Hacker Man
Regulatie

Apple en Google onder vuur vanwege crypto scam-apps

Een senator uit de Verenigde Staten (VS) heeft Apple en Google aangeschreven met het verzoek om hard op te treden tegen valse (scam) crypto-apps. Beide partijen beheren de grootste mobiele app stores.

Beschermen van consumenten

Het gaat naar verluidt om de senator genaamd Sen. Sherrod Brown. Hij heeft aan beide techgiganten gevraagd om de procedures toe te lichten voor de goedkeuring van crypto gerelateerde apps in de Apple- en Google-playstores. Volgens de senator moet er hard opgetreden worden tegen de publishers van scam-apps om uiteindelijk de consumenten te beschermen. Brown zei het volgende:

Miljoenen Amerikanen gebruiken mobiele apps om te investeren in niet-gereguleerde digitale activa, waaronder cryptocurrencies. Terwijl crypto-apps investeerders gemakkelijke en handige manieren hebben geboden om cryptocurrency te verhandelen, zijn er rapporten verschenen van nep-crypto-apps die honderden investeerders hebben opgelicht.

Al meerdere slachtoffers gemaakt

Onlangs publiceerde het ‘Federal Bureau of Investigation’, ofwel de FBI, een rapport over de groei van neppe Bitcoin smartphone applicaties ontworpen door cybercriminelen om investeerders te misleiden.

Volgens de FBI hebben cybercriminelen in één geval ten minste twee dozijn investeerders opgelicht door een mobiele app te maken die gebruik maakte van de naam en het logo van een echt handelsplatform. In totaal werden 244 crypto-slachtoffers geïdentificeerd en werd het verlies geschat op bijna $43 miljoen.

In reactie daarop heeft Brown om details gevraagd over het beoordelingsproces van de bedrijven, de stappen die zijn genomen om ervoor te zorgen dat de operators het beleid niet omzeilen en om informatie over de respectievelijke meldingsprocedures van de bedrijven voor frauduleuze aanvragen.

Google en Apple is gevraagd om gedetailleerde informatie over de stappen die ze nemen om klantenbescherming en fraudebewustzijn aan te leveren, samen met acties die ze sinds begin 2020 tegen deze activiteiten hebben ondernomen. Ze hebben naar verluidt tot 10 augustus van dit jaar de tijd om te reageren. Hiermee wordt steeds harder opgetreden binnen de crypto-wereld in de VS.

Regulatie nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Jury vindt Terraform Labs en oprichter schuldig aan fraude: mogelijke miljardenclaim door de SEC
Fysieke versie van goud-token vervangt Zimbabwaanse dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’