Bitcoin

Apple wil manager met crypto ervaring inhuren

Het Apple Wallets, Payments, and Commerce (WPC)-team is op zoek naar een ervaren manager om alternatieve betalingspartnerschappen te leiden, luidt de vacature.


Wat gebeurt er al Apple de crypto-industrie betreedt?

Apple wil een nieuwe manager aannemen voor bedrijfsontwikkeling die gespecialiseerd is in alternatieve betalingen. Dit laat zien dat één van de grootste bedrijven ter wereld geïnteresseerd is in de cryptowereld.

De nieuwe vacature voor “Business Development Manager – Alternatieve betalingen” is dinsdag op de website van Apple geplaatst. De persoon die aangenomen wordt zal verantwoordelijk zijn voor het leiden van alternatieve betalingspartnerschappen en het definiëren van nieuwe commercialisatiestromen.

Apple is op zoek naar een zakelijke professional met meer dan 10 jaar ervaring. Hiervan moet vijf jaar ervaring “met alternatieve betalingsproviders, zoals digitale wallets, BNPL, Fast Payments, cryptocurrency en anderen zijn.

Hoewel de vacature boeiend is, blijft Apple grotendeels aan de zijlijn van de cryptocurrency-industrie staan ​​en heeft het nog geen definitieve plannen aangekondigd om uit te breiden naar deze markt. Interessant is dat cryptocurrency-exchange Coinbase onlangs TikTok heeft ingehaald als de meest gedownloade app in de App Store van Apple.


Gaat Apple een eigen crypto exchange beginnen?

De afgelopen maanden hebben investeerders al meerdere malen gespeculeerd wat er zou gebeuren als Apple de digitale valutaruimte betreedt. Ondertussen zagen handelaren dat Tesla voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin toevoegde aan zijn strategische reserves. Volgens Paul Steves, analist bij Royal Bank of Canada Dominion Securities, wilt Apple niet alleen BTC aan zijn balans toevoegen, maar zich ook willen bemoeien in de crypto industrie door een crypto exchange te starten.

“Als Apple besluit om de crypto-exchange te beginnen, denken we dat het bedrijf onmiddellijk marktaandeel kan winnen en de industrie kan verstoren”, zei Steves in februari. “Het bedrijf kan met een paar klikken een kans van meerdere miljarden dollars ontgrendelen.”

Met een marktkapitalisatie van $2,1 biljoen is Apple het grootste bedrijf in de Verenigde Staten. Het bedrijf had tijdens het meest recente kwartaal met inkomsten $192,8 miljard aan contanten beschikbaar. Genoeg geld om wat Bitcoins te kopen dus.

Bitcoin nieuws

Iran valt Israël aan met drones: Bitcoin koers keldert naar dieptepunt
Cryptomarkt in vrije val: Paniek na plotselinge enorme Crash
Nieuw-Zeeland is bang om de Bitcoin boot te missen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie