VideoGaming
Blockchain

Arbitrum Foundation reserveert $215 miljoen voor gaming-industrie

De Arbitrum Foundation, het team achter het Ethereum rollup-gebaseerde layer-2-netwerk Arbitrum, heeft aangekondigd aanzienlijke middelen toe te wijzen aan de ontwikkeling van de gaming-industrie binnen haar ecosysteem. Er wordt een indrukwekkende 225 miljoen Arbitrum (ARB)-tokens, ter waarde van ongeveer $215 miljoen, gereserveerd voor het nieuwe Gaming Catalyst Program (GCP), dat over drie jaar wordt verdeeld.

Vergroten van bekendheid van o.a. Arbitrum

Het doel van dit programma is om de bekendheid en het gebruik van Arbitrum, Orbit en Stylus onder game-ontwikkelaars en spelers snel te vergroten, waardoor de groei en betrokkenheid binnen de gaminggemeenschap wordt bevorderd. Het voorstel, dat in maart werd geïntroduceerd, kreeg op 7 juni officiële goedkeuring met meer dan 75% van de stemmen vóór.

De steun voor het voorstel kwam van prominente organisaties zoals L2Beat, Wintermute en Treasure DAO, hoewel er tegenstand was van Blockworks Research en Camelot DAO. In een reactie op sociale media benadrukte Treasure DAO: “Arbitrum is de thuisbasis van gaming – laten we wat magie laten gebeuren.”

Fonds bedoeld voor uitgevers van games

Een aanzienlijk deel van het fonds is bedoeld voor uitgevers, waarbij nieuwe en beginnende ontwikkelaars subsidies kunnen aanvragen tot maximaal 500.000 ARB (ongeveer $483.000). Meer gevestigde ontwikkelaars kunnen investeringen aanvragen die aandelencomponenten omvatten, zoals tokens of eigen vermogen. De overige fondsen worden toegewezen aan infrastructuurgerelateerde premies en operationele uitgaven om de groei en ontwikkeling van het ecosysteem te ondersteunen.

Het Gaming Catalyst Program (GCP) zal worden beheerd door een toegewijd team, terwijl een raad van vijf leden, bestaande uit experts op het gebied van gaming, durfkapitaal, data-analyse en DAO-governance, strategisch toezicht en begeleiding biedt. Deze raad zorgt ervoor dat de financiering effectief wordt toegewezen om de doelstellingen van de DAO te bereiken en innovatie en verantwoording te stimuleren. De raad heeft ook een vetorecht over investeringsbeslissingen en teambenoemingen.

Het GCP hanteert een strikt financieel raamwerk, waarbij de operationele kosten worden beperkt tot $25 miljoen. Uitgaven boven deze limiet vereisen expliciete goedkeuring van de DAO.

Daarnaast schrapte The Arbitrum DAO in maart een voorstel om de juridische verdedigingskosten van Tornado Cash-ontwikkelaars Roman Storm en Alexey Pertsev te financieren.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken