Argentinie Crypto
Bitcoin

Argentinië en El Salvador bundelen hun krachten om te leren van Bitcoin Adoptie

De regering van Argentinië is samen met El Salvador gaan samenwerken om te leren van haar ervaringen met de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrency-activiteiten.

De Argentijnse effectentoezichthouder, de National Securities Commission (CNV), heeft een bijeenkomst gehouden met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador om de adoptie en regulering van cryptovaluta in de twee landen te bespreken, volgens een officiële aankondiging van CNV.

Bijeenkomst om ervaringen te delen

Tijdens de bijeenkomst op 23 mei bespraken CNV-president Roberto Silva, CNV-vice-president Patricia Boedo en CNAD-president Juan Carlos Reyes de ervaringen van El Salvador als het eerste land ter wereld dat Bitcoin in september 2021 als wettig betaalmiddel adopteerde. De functionarissen wisselden benaderingen en concepten uit over het gebruik van cryptocurrency in wereldeconomieën, met bijzondere aandacht voor de Bitcoin-case in El Salvador.

El Salvador als wereldleider in Bitcoin-adoptie

CNV-president Silva benadrukte dat El Salvador niet alleen naar voren is gekomen als wereldleider op het gebied van Bitcoin-adoptie, maar ook heeft uitgeblonken in de bredere cryptocurrency-industrie. Hij benadrukte het belang van de branche-inzichten ontdekt door CNAD, dat toezicht houdt op en de markt voor digitale activa in El Salvador reguleert. Silva verklaarde: “We willen de banden met de Republiek El Salvador versterken en daarom gaan we de mogelijkheid onderzoeken om samenwerkingsovereenkomsten met hen te ondertekenen.”

Vice-president Boedo van CNV, die in maart El Salvador bezocht om deel te nemen aan bijeenkomsten over marktontwikkeling, benadrukte de cruciale rol van de expertise van El Salvador in de crypto-industrie.

Argentinië’s vooruitgang in cryptoregulatie

Het nieuws komt terwijl Argentinië vooruitgang boekt met het reguleren van de lokale cryptocurrency-markt en het aannemen van registratievereisten voor cryptobedrijven in april. Het land is actief bezig met cryptocurrency sinds de Bitcoin-vriendelijke politicus Javier Milei eind 2023 de president van Argentinië werd.

Eind 2023 beweerde de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, Diana Mondino, dat de regering een decreet aan het voorbereiden was om het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies in het land voor betalingen onder bepaalde voorwaarden te legaliseren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken