Nieuws, Trending

Argentinië maakt gebruik van Bitcoin (BTC) bij export dealArgentinië heeft samen met Paraguay een export deal gemaakt waarbij gebruik wordt gemaakt vanBitcoin (BTC).


Pesticiden en begassingsproducten

De deal omvat pestididen en begassingsproducten. Paraguay zou in deal de producten ter waarde van zo’n $7.100 (ongeveer €6.300) van Argentinië hebben gekocht met behulp van cryptocurrency. De aankoop werd betaald in Bitcoin (BTC) die vervolgens in Argentijnse peso is omgezet. Hierdoor zijn de rekeningen met de exporteur van de landbouwchemicaliën betaald.


Bitex

Om de betalingen in de toekomst te regelen, heeft Argentinië een aanvraag ingediend bij Bitex. Bitex is een Latijns-Amerikaanse financiële dienstverlener die Bitcoin-betalingen ondersteunt.

Volgens het hoofdmarketingbureau van Bitex maakt het bedrijf deel uit van het Argentijnse overheidsprogramma ‘Exporta Simple’. Dit overheidsprogramma is bedoeld om de export van goederen en diensten met een waarde van minder dan $15.000 (ongeveer €13.275) eenvoudiger maakt.

Bitex streeft ernaar om grensoverschrijdende betalingen voor dergelijke deals nog efficiënter maken. Of zij de aanvraag zullen gaan goedkeuren is nog onbekend.Argentinië maakt stappen

Argentinië zit zeker niet stil rondom cryptocurrency. Zo maakte zij eerder deze maand bekend dat het officiële staatsvervoerkaart (gebruikt om o.a. het OV mee te betalen) in het land is begonnen met het accepteren van Bitcoin-betalingen. OV-tickets kunnen hierdoor worden betaald met deze cryptocurrency. Zo’n 7 miljoen mensen maken gebruik van deze kaart.


Ook Paraguay zit niet stil

Toch zit ook Paraguay zeker niet stil. Onlangs werd bekend dat zij in samenwerking met Bitfury verschillende Bitcoin (BTC) mining centra willen openen in het land.