Bitcoin

Argo Blockchain breekt bedrijfsrecord in derde kwartaal 2021 met minen 597 BTC

Het cryptocurrency miningbedrijf genaamd Argo Blockchain heeft nieuwe recordinkomsten weten te genereren in het derde kwartaal van 2021. Dat maakte het bedrijf bekend in zijn financiële rapportage over deze periode.


Record omzet en nettowinst

Het miningbedrijf zou in het derde kwartaal 597 BTC en BTC-equivalenten gemined hebben. Als je dit tegen de huidige prijzen hangt, is dit ongeveer €21.5 miljoen waard. Het bedrijf zou op 30 september van dit jaar in totaal 1.836 BTC gemined hebben, wat momenteel ongeveer €97.5 miljoen waard is bij de huidige BTC-prijs.

Hiernaast heeft Argo naar verluidt ook een brutomarge van 120% behaald. Volgens het bedrijf kost het momenteel gemiddeld circa $6.293, of circa €5.425, om een Bitcoin te minen. In totaal wist het bedrijf in dit kwartaal een recordomzet van $26 (€22.4) miljoen en een nettowinst van circa $17.3 (€14.9) miljoen te genereren.


Meerdere factoren dragen bij aan winst

De CEO van het miningbedrijf, Peter Wall, zou een groot deel van deze winstperiode komen door zijn Helios-faciliteit in het Amerikaanse Texas en de IPO op Nasdaq. Hierdoor dragen meerdere factoren bij aan de recordwinst voor het bedrijf. De CEO zegt het volgende:

“Van het doorbreken van onze duurzame miningfaciliteit voor cryptocurrency in Dickens County, Texas tot onze openbare notering op Nasdaq in de Verenigde Staten, dit kwartaal is cruciaal geweest terwijl Argo blijft opschalen.”

Argo Blockchain kocht in maart van dit jaar een stuk grond van 320 hectare in Texas. Hierop kon het bedrijf zijn miningactiviteiten flink uitbreiden. Het miningbedrijf kon hierdoor 200 megawatt aan hernieuwbare energie gebruiken om cryptocurrencies mee te minen. Volgens het bedrijf zelf zou het nu klimaatpositief opereren voor een aantal categorieën van broeikasgasemissies. Het heeft hiermee grote stappen gezet gedurende het jaar, die zich nu wellicht beginnen uit te betalen. Het is nog onbekend wat de volgende stap van het miningbedrijf precies zal gaan zijn.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?