Nieuws

Argo Blockchain wil Bitcoin miningpool lanceren op schone energie

Argo Blockchain, het op de beurs genoteerde cryptocurrency miningbedrijf, heeft bekend gemaakt dat het van plan is om een Bitcoin (BTC) miningpool wil lanceren die aangedreven wordt door uitsluitend groene energie.


Samenwerking Argo Blockchain & DMG Blockchain

Om dit voor elkaar te krijgen is Argo samen met DMG Blockchain een samenwerking gestart. Gezamenlijk gaan zij de Bitcoin miningpool genaamd Terra Pool creëren. De hash-snelheid van dit netwerk zal voor een deel afhankelijk zijn van de stroom die via waterkrachtbronnen van beide bedrijven gegenereerd wordt. Hiermee maakt het bedrijf een primeur; het zijn één van de eerste bedrijven, zo niet de eerste, die zo’n pool aan het ontwikkelen zijn.

Argo Blockchain is een cryptocurrency miningbedrijf dat zich in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigd heeft. Hiernaast heeft het bedrijf drie operationele faciliteiten in Canada voor het minen van de huidige top cryptocurrency Bitcoin én voor het minen van de privacycoin Zcash (ZEC). Onlangs heeft Argo Blockchain in Texas een stuk grond van 320 hectare aangeschaft. Het bedrijf is van plan om dit enorme stuk grond in te zetten voor het winnen van zo’n 200 MegaWatt aan extra elektrisch vermogen, door hernieuwbare bronnen in te zetten.


Energieverbruik Bitcoin

Dat Bitcoin veel stroom verbruikt is inmiddels wel bekend. Afgelopen jaar heeft Bitcoin ongeveer even veel stroom verbruikt als het land Chili of Zweden. Het is dan ook volgens huidig uitvoerend directeur van Argo Blockchain, Peter Wall, van noodzaak om de stroom die hiervoor nodig is uit groene bronnen te halen. Dit heeft dan ook prioriteit bij het bedrijf. Peter Wall meldt hierover het volgende:

“Het aanpakken van klimaatverandering is een prioriteit voor Argo en de samenwerking met DMG om de eerste ‘groene’ Bitcoin-mijnbouwpool te creëren, is een belangrijke stap om onze planeet nu en voor toekomstige generaties te beschermen. We zijn hoopvol dat andere bedrijven binnen de Bitcoin-mijnbouw in onze voetsporen treden om een ​​breder klimaatbewustzijn te demonstreren.”

Peter Wall

Ook DMG is verheugd over de samenwerking. Zij leggen de focus namelijk ook op het minen van crypto’s als de Bitcoin, maar dan op een milieuvriendelijkere manier. Dit kan alleen door stroom op te wekken door middel van hernieuwbare en schone manieren. “DMG’s voortdurende inzet voor het inzetten van kapitaal op basis van schone energie is een belangrijke ontwikkeling in de sector”, aldus de CEO van DMG Blockchain.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten