Exchange Nieuws

Ark Invest heeft in februari bijna $16 miljoen Coinbase-aandelen in de wacht gesleept

Ondanks de recente daling in de cryptocurrency-markt, blijft Ark Invest, het investeringsbeheerbedrijf van Cathie Wood, Coinbase (COIN) aandelen kopen.

$16 miljoen besteed in 2 dagen tijd

Ark Invest kocht op 10 en 13 februari voor het eerst sinds half januari COIN-aandelen, waardoor ze aanzienlijk blootgesteld zijn aan de grootste crypto-uitwisseling in de VS. Op vrijdag kocht Ark 139.105 COIN-aandelen voor ARK Innovation ETF (ARKK) en 23.220 COIN-aandelen voor ARK Next Generation Internet ETF (ARKW). In totaal besteedde de vermogensbeheerder $9,2 miljoen aan deze investeringen in Coinbase-aandelen.

Op 13 februari kochten ARKK- en ARKW-fondsen van Ark respectievelijk 102.281 COIN-aandelen en 16.414 COIN-aandelen, ter waarde van ongeveer $6,7 miljoen tegen de sluitprijs van maandag van $56,4. In slechts 2 dagen tijd heeft Ark bijna $16 miljoen uitgegeven aan Coinbase-aandelen, $3,5 miljoen meer dan wat het in januari aan dezelfde aandelen besteed heeft. In februari heeft Ark tot nu toe 280.000 COIN-aandelen gekocht, vergeleken met meer dan 330.000 COIN-aandelen in januari. In 2023 heeft Ark in totaal 614.657 COIN-aandelen gekocht voor $28,8 miljoen.

Optimistische visie op crypto-markt

De recente aankopen komen op een moment dat de CEO en Chief Investment Officer van Ark Invest, Wood, een optimistische visie op de cryptocurrency-markt blijven uiten.

Op 3 februari herhaalde Wood haar bullish standpunt over Bitcoin en voorspelde dat het in 2030 $1 miljoen zal bereiken. Ze gelooft dat landen met inflatieproblemen Bitcoin als verzekering zouden moeten overwegen vanwege het veerkrachtige netwerk.

Wood denkt als slot ook dat crypto-activa in 2023 een enorme ommekeer zullen doormaken als gevolg van inflatie en de mogelijke rol van de Amerikaanse FED.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden