Ethereum
Ethereum

Ark Invest trekt Ethereum ETF aanvraag in

Ark Invest, de grote vermogensbeheerfirma onder leiding van CEO Cathie Wood, heeft besloten zijn aanvraag voor een Ethereum (ETH) Spot Exchange Traded Fund (ETF) in te trekken. Dit nieuws werd bekendgemaakt door een woordvoerder van het bedrijf.

Hoewel de reden voor het intrekken van de aanvraag niet expliciet is vermeld, wordt aangenomen dat de hoge verwachte beheerkosten een rol kunnen hebben gespeeld.

Geen Ethereum ETF voor ARK

Meer dan tien verschillende vermogensbeheerbedrijven hebben aanvragen ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de eerste Ethereum Spot ETF op de Amerikaanse markt. Ark Invest maakt echter niet langer deel uit van deze groep. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat een ETH ETF momenteel niet binnen de ambities van Ark Invest past:

“ARK gelooft in het transformatieve potentieel en de langetermijnwaarde van de Ethereum blockchain, maar op dit moment zal ARK geen vooruitgang boeken met een Ethereum ETF,” aldus de woordvoerder.

Waarom trekt ARK zijn aanvraag in?

De reden voor het intrekken van de aanvraag is niet expliciet vermeld, maar waarschijnlijk spelen de hoge beheerkosten van de Ethereum ETF een belangrijke rol. Het beheren van een ETF is kostbaar, en door de toenemende concurrentie dalen de vergoedingen. Dit maakt het moeilijk voor Ark Invest om een winstgevend product te realiseren.

Een andere mogelijke reden dat Ark Invest zijn aanvraag heeft ingetrokken, heeft te maken met de SEC. Het bedrijf wil stakingdiensten toevoegen aan hun fonds, maar het is onzeker of de Amerikaanse autoriteit dergelijke diensten zal goedkeuren. Dit maakt investeren in de Ethereum ETFs minder aantrekkelijk, omdat veel beleggers elders extra rendement kunnen behalen met stakingverdiensten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken