Bitcoin Nieuws

ARK Invest wil beleggen in Canadese Bitcoin ETF’s

Beleggingsonderneming ARK Invest overweegt te investeren in Canadese Bitcoin ETF’s, omdat er nog geen mogelijkheid is in de Verenigde Staten.


Canada loopt voor op de VS met Bitcoin-ETF’s

ARK Invest, de vermogensbeheerder onder leiding van Cathie Wood, wil in Bitcoin ETF’s beleggen en aangezien dat nog niet in Amerika kan wilt de vermogensbeheerder dat gaan doen in Canada.

Uit een gewijzigde SEC-aanvraag van de ‘ARK Next Generation Internet ETF’, kan het fonds gaan beleggen in de Grayscale Bitcoin Trust. Daarnaast kan het fonds nu ook gaan beleggen in andere Bitcon-investeringsinstrumenten. Hieronder vallen dus ook Canadese Bitcoin ETF’s.

Een Bitcoin ETF is een investeringstool waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die de cryptocurrency vertegenwoordigen. Ze kunnen dit echter doen zonder de onderliggende waarde aan te hoeven houden en ook hoeven de tokens niet opgeslagen te worden. Ondanks het lange verlangen van Amerikaanse investeerders naar een Bitcoin ETF, heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot dusver alle pogingen om een ​​dergelijk instrument te lanceren tegengehouden. De SEC vind dat er teveel prijsmanipulatie is op de cryptomarkt.

Canada daarentegen is één van de weinige landen waar momenteel Bitcoin ETF’s beschikbaar zijn. Op 18 februari werd de Purpose Bitcoin ETF gelanceerd als de eerste Noord-Amerikaanse Bitcoin ETF. Deze werd kort daarna gevolgd door de Evolve Bitcoin ETF.

In maart kreeg een derde Canadese Bitcoin ETF, CI Galaxy, goedkeuring van de regelgevende instanties. Alle drie de fondsen worden verhandeld op de Toronto Stock Exchange.


ARK kijkt verder dan Grayscale

Volgens Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas, zou ARK Invest, dat momenteel meer dan 8,5 miljoen aandelen van GBTC bezit, ter waarde van ongeveer $313 miljoen, zijn ARKW-investering in de Grayscale Bitcoin Trust kunnen dumpen en dat geld vervolgens in een Canadese Bitcoin ETF stoppenn.

Balchunas merkte op dat de Grayscale trust sinds het begin van het jaar met 22% is gedaald in vergelijking met de daling van 6% van de Purpose Bitcoin ETF in dezelfde periode.

“Dat is een behoorlijk grote spreiding,” speculeerde Balchunas. ‘Ik weet zeker dat ze zich daar aan ergeren, zo vertelde Balchunas.”

Er is dus een duidelijke honger onder Amerikaanse investeerders naar een Bitcoin ETF. Toch liet SEC-voorzitter Gary Gensler vorige maand doorschemeren dat de Commissie niet geneigd is een Bitcoin ETF goed te keuren.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten