Bitcoin (BTC) China
Regulatie

Arthur Hayes: “Volgende Bull run begint als China de crypto-markt weer omarmt”

Als het aan Arthur Hayes, de oprichter en voormalig CEO van BitMEX, ligt kan de volgende bull run beginnen als China de crypto-markt weer omarmt. Opvallend genoeg kan Hong Kong hierbij een cruciale rol spelen volgens Hayes.

Comeback

In een nieuwe blogpost met de titel Comeback, schrijft Hayes op waarom hij denkt dat de introductie van een nieuwe crypto-wet in Hong Kong een teken is dat China zich terug probeert te wringen in de markt. Dit kan zo zijn, omdat Hong Kong als het ware de spreekpop van China is om te onderhandelen met de rest van de wereld. “Als China verliefd wordt op crypto, dan komt de bull markt terug. Het wordt een langzaam proces, maar we zijn onderweg”, aldus Hayes.

Hong Kong kan volgens de gevallen grootheid uit de crypto-wereld weleens fungeren als een speeltuin om te testen voor China. Een manier om de strategie van Beijing te testen, zonder dat ze daarbij meteen het interne financiële systeem destabiliseren. In een onderzoek van juli 2022 door Forex Suggest, werd Hong Kong nog afgespiegeld als het land dat het beste voorbereid is op de adoptie van crypto. Hierbij werd onder andere gekeken naar het aantal ATM-installaties, pro-crypto wetgeving en de startup-cultuur.

China en Bitcoin

China speelt op het economische wereldtoneel natuurlijk een steeds grotere rol en is een ware geopolitieke grootmacht geworden. De relatie van China met Bitcoin is jammer genoeg niet altijd goed geweest en op dit moment ronduit slecht te noemen. Het eerste verbod vanuit China kwam in 2013, toen het banken verboden werd om Bitcoin-transacties te faciliteren.

Daarna gooide China in 2021 het gas erop, door onder andere Bitcoin mining te verbieden. Daarnaast waren vanaf dat moment alle crypto-transacties illegaal. Volgens Arthur Hayes is crypto echter niet verdwenen uit China, maar slechts in slaap gevallen.

Bitcoin mining is in China bijvoorbeeld nog steeds gaande. Er zijn dus partijen in China die zich weinig tot niets van het overheidsverbod aantrekken. Ook Chainalysis schrijft in zijn 2022 Global Crypto Adoption Index dat crypto nog altijd leeft in China. “Het verbod is niet effectief of wordt niet heel streng gehandhaafd”, zo valt er te lezen in het rapport.

Regulatie nieuws

Binance-oprichter CZ krijgt mogelijk tot 36 maanden gevangenisstraf voor witwassen
SEC eist miljarden van Terraform Labs en Do Kwon na fraudezaak
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?