Nieuws, Trending

Atari komt met blockchain versies van twee populaire games


Één van ‘s werelds bekendste gamebedrijf Atari is samen met blockchain startup Animoca Brands een samenwerking aangegaan. Samen willen zij twee populaire mobiele games te maken die gebruik maken van de blockchain-technologie.


Tetris en Pac-Man

Atari is natuurlijk bekend van de populaire games als Tetris en Pac-Man. Nu het een licentieovereenkomst heeft getekend met Animoca stelt het hun in staat om een blockchain-versie te maken van de mobiele spellen RollerCoaster Tycoon Touch en Goon Squad. 

RollerCoaster Tycoon Touch is erg populair en heeft wereldwijd momenteel meer dan 19 miljoen downloads. Naar verluidt zag de game een boost in downloads nadat er een aantal nieuwe functies via de uitbreiding Waterpark aan de game waren toegevoegd. Memorandum of Understanding

Hiernaast zijn de twee bedrijven een Memorandum of Understanding (MoU) aangegaan. Hiermee willen zij de gezamenlijke kansen op het gebied van gaming, productontwikkeling en blockchain-technologie te verkennen.

De licentieovereenkomst loopt tot april 2022. Op basis van de voorwarden uit deze overeenkomst zullen de blockchain-versies van de games ook geïntegreerde niet-fungible tokens (NFT) bevatten. Beide games worden in de tweede helft van 2019 verwacht.

Om toegang te krijgen tot de licenties heeft Animoca naar verluidt een bedrag van $250.000 (ongeveer €220.000) betaald in aandelen van het bedrijf.