Bitcoin Nieuws

Newsbit 01-01-2023 16:21 leestijd 1 - 2 min

Australië neemt plek 4 over en gaat El Salvador voorbij met aantal crypto-ATMs

El Salvador werd in 2021 het eerste land dat Bitcoin legaliseerde als wettig betaalmiddel. Om de adoptie van Bitcoin in het land een boost te geven, plaatste het ook 200 Bitcoin-ATMs. Daarna is er echter weinig meer bijgebouwd, waardoor Australië het land nu voorbij is met hun 219 ATMs.

Spanje en Australië

Na de installatie van de 200 Bitcoin-ATMs was El Salvador na de Verenigde Staten en Canada even de nummer drie van de wereld op dit vlak. Dat duurde echter niet lang, want inmiddels zijn zowel Spanje als Australië het land voorbij. Spanje staat momenteel op plek twee met 226 machines. Daarna duurde het niet lang voordat Australië ineens een inhaalslag maakte en El Salvador ook voorbij ging.

In de laatste drie maanden van 2022 plaatste men in Australië nog eens 99 machines. Dat brengt het totaal in dat land nu op 219 machines, waarmee het er zeven meer heeft dan El Salvador. Met de 219 Bitcoin-ATMs vertegenwoordigt Australië ongeveer 0,6 procent van alle ATMs op de wereld. Het totaal ligt namelijk op 38.602, waarvan er 6.071 in 2022 zijn neergezet.

2022 geen slecht jaar

Het is dus opvallend dat het jaar 2022 wat Bitcoin-ATMs betreft helemaal geen slechte periode was. Integendeel zelfs, er zijn gigantisch veel machines neergezet, wat maar aangeeft dat het vertrouwen in de toekomst nog altijd daar is. Uiteindelijk zijn dit de cijfers waar het ook om draait qua adoptie van Bitcoin.

Zolang hier groei inzit en het aantal machines en gebruikers daarvan toeneemt, gaat het de goede kant op voor Bitcoin. De bearmarkt van 2022 is echt niet de eerste die Bitcoin doormaakt en in het verleden was de angst voor ‘het einde van Bitcoin’ zeker weten groter dan nu. Bitcoin heeft zich inmiddels opgewerkt tot de top van het financiële wereldtoneel.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden