Bitcoin

Australische baby-boomers kopen massaal Crypto

De grootste Australische crypto exchange, BTC Markets, heeft het afgelopen boekjaar een aanzienlijke stijging waargenomen onder oudere klanten die zijn platform gebruiken. Crypto is dit jaar uitermate populair onder Babyboomers, zo vertelt de exchange.


Babyboomers kopen massaal cryptocurrencies

Volgens de gegevens van een van de grootste exchanges van het land beschouwen steeds meer oudere Australiërs cryptocurrencies als een goede investering. In het jaarlijkse Investor Report rapporteerde BTC Markets een toename van 15% van het aantal beleggers boven de 65 jaar. Zij zijn ook de groep die dit jaar de grootste geldstortingen doen.

Babyboomers, wat mensen zijn die geboren zijn tussen de 1946 en 1964, vormen nu 5% van de 325.000 klanten van het platform.

Caroline Bowler, CEO van BTC Markets, verklaarde dat het aantal jonge mannelijke handelaren langzaam terrein verliezen aan andere bevolkingsgroepen. Zeker aangezien het groeicijfer van de babyboomers het op één na hoogste was na de leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar. Meer dan een kwart van de klanten van de exchange zijn beleggers ouder dan 44 en ze hebben meer geld om te investeren.


Boomers storten hoogste bedragen

Het platform meldde ook dat de 65-plusser veruit het meeste geld stortte, namelijk een gemiddeld bedrag van $3.200 ze hebben een gemiddeld portfolio-omvang van $3.700.

Bowler vertelt dat de lage rentetarieven een belangrijke factor zijn achter boomers die op zoek zijn naar alternatieve investeringen zoals crypto-activa. Ze vertelt:

“Deze babyboomers bevinden zich vaak op een moment in hun leven waarin ze aanzienlijke rijkdom hebben verzameld en vele jaren ervaring hebben met beleggen in financiële markten. Ze maken zich geen zorgen over het toewijzen van een klein percentage van hun portefeuilles aan cryptocurrencies.”

Jongere handelaren in de generatie Z-categorie van 18 tot 24 jaar hadden een veel kleinere initiële inleg en crypto portefeuilles, ongeveer een kwart van hun senior tegenhangers.

De exchange ondervroeg 1.800 klanten om hun motieven vast te stellen om in crypto te investeren. Het ontdekte dat 34% van de ondervraagden vroeg met pensioen wilde gaan, 28% noemde diversificatie van hun investeringsportefeuille als reden en 23% angst om iets te missen (FOMO).

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving